Επιστροφή

Λασσάνεια 2010 - 6η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων “Athens Video Art Festival 2010”, 18 – 19 Σεπτεμβρίου στην Κοζάνη.

«ΛΑΣΣΑΝΕΙΑ 2010»

Τοπικό κάλεσμα συμμετοχής στην σύγχρονη δημιουργία στο πλαίσιο της παρουσίασης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων, Athens Video Art Festival 2010, στην Κοζάνη


Η 6η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων “Athens Video Art Festival 2010”, περιοδεύοντας στην Ελληνική περιφέρεια με την συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς παρουσιάζεται για πρώτη φορά 18 – 19 Σεπτεμβρίου στην Κοζάνη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδας, που εκπροσωπεί την χώρα μας διεθνώς, αφιερωμένο στον ψηφιακό πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες. Το φεστιβάλ απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις των πλέον πρωτοποριακών μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η παρουσίαση του γεγονότος εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΛΑΣΣΑΝΕΙΑ 2010» στην Κοζάνη, στοχεύοντας στην ανάδειξη, εξέλιξη και εξάπλωση του σύγχρονου πολιτισμού και την επικοινωνία των ψηφιακών τεχνών μακριά από τα αστικά κέντρα.

Ταυτόχρονα έχει σαν στόχο τόσο την ανάδειξη νέων μορφών έκφρασης και καλλιτεχνών καθώς και τη διεύρυνση της βάσης των φίλων των ψηφιακών μορφών τέχνης αλλά και την εκπαίδευση και την εξοικείωση του κοινού μα τα νέα μέσα.

Μέσω ενός τοπικού καλέσματος συμμετοχής το κοινό της Κοζάνης έχει την δυνατότητα να λάβει μέρος στην μεγάλη αυτή γιορτή του ψηφιακού πολιτισμού υποβάλλοντας συμμετοχή με έργα τα οποία θα έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν και στο πρόγραμμα επιλογής του “Athens Video Art Festival 2011”.


Κατηγορίες:

Video art, animation, installation art, digital image
Διευκρινήσεις:


* Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.* Δεν υπάρχει θεματικός περιορισμός.* Δυνατότητα Επιλογής: Θέλοντας να δώσουμε μια επιπλέον έμφαση σε θέματα οικολογίας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στην ειδική θεματική ενότητα του φεστιβάλ με τίτλο: «Feel Free To Feel Green» στην οποία παρουσιάζονται οικολογικά ευαίσθητα έργα ζητώντας από τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα καταθέτοντας την δική τους ξεχωριστή άποψη πάνω στα μεγάλα οικολογικά και περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής μας. Με στόχο τη μέγιστη κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση του κοινού στην ενεργό δράση σε περιβαλλοντολογικά ζητήματα. Η θεματική αυτή είναι προαιρετική.
Για υποβολή συμμετοχής επικοινωνήστε στο info@athensvideoartfestival.gr