Επιστροφή

Μαθητές και φοιτητές στο δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα: Έπαινοι και δώρα για όσους συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Προγραμματισμού «Κοζάνη 2030»

Σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 1 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Κτηρίου Διοίκησης της Πανεπιστημιούπολης στη ΖΕΠ, οι μαθητές και οι φοιτητές που συμμετείχαν στο Μαθητικό & Φοιτητικό Διαγωνισμό Προγραμματισμού με θέμα «Κοζάνη 2030: Στο δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα», είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις προτάσεις και τις ιδέες τους, για τις οποίες έλαβαν δώρα και επαίνους.

Ο Νικόλαος Πλόσκας, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ενώ ακολούθησαν με χαιρετισμούς ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, η Αντιπρυτάνισσα Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης, Ελένη Γρίβα, ο πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Χριστοφορίδης Γεώργιος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος, Μάρκος Τσίπουρας, ο Σύμβουλος Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Αθανάσιος Παπαβασιλείου, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Ιωάννης Παλιανόπουλος και ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης και Νέων Τεχνολογιών, Ραφαηλίδης Αναστάσιος.
Στο φουαγιέ του κτηρίου, φοιτητές και μαθητές παρουσίασαν σε μια μικρή έκθεση τις κατασκευές τους.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά από το Δήμο Κοζάνης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων της ΠΕ Κοζάνης, αλλά και οι φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κλήθηκαν να προγραμματίσουν μία εφαρμογή με έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα σχετικά με τον μετασχηματισμό του Δήμου Κοζάνης σε έξυπνο Δήμο.
Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης και τελέστηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου Helleniq Energy.
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας: COSMOTE, Magna Victoria, Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, Επιχείρηση NAS - Νικόλαος Αδ. Στύλας & ΣΙΑ Ο.Ε., Καταστήματα Funny Bunny.