Επιστροφή

Μαζική συμμετοχή παιδιών στην γιορτή ανακύκλωσης του Δήμου Κοζάνης

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή μικρών φίλων της ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε για 14η συνεχή χρονιά η   καθιερωμένη «Γιορτή Ανακύκλωσης», στο χώρο του Δημοτικού Κήπου Κοζάνης, το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου 2011.

Όπως κάθε χρόνο από το 1998, η «Γιορτή Ανακύκλωσης» αφιερωμένη κυρίως στα παιδιά, περιλάμβανε βιωματικές δραστηριότητες όπως παιχνίδια, διαγωνισμούς και συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών, με θέμα την Ανακύκλωση. Τη φετινή χρονιά τα παιδιά κλήθηκαν να συγκεντρώσουν για ανακύκλωση ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ειδικότερα οι μικροί φίλοι της ανακύκλωσης συμμετέχοντας στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, παρακολούθησαν μουσικό-θεατρικό δρώμενο με θέμα την ανακύκλωση από τους μαθητές του 7ου  Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης,  άκουσαν τραγούδια και σκέψεις των μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης για το περιβάλλον και την προστασία του, δημιούργησαν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ έπαιξαν παιχνίδια και  παρακολούθησαν ταχυδακτυλουργικά με επαγγελματία διασκεδαστή. Τέλος τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα προγράμματα Ανακύκλωσης του Δήμου, καθώς και την οικιακή κομποστοποίηση με αφορμή την έναρξη  Πιλοτικού Προγράμματος από τον Δήμο.