Επιστροφή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο θεατρικής γραφής που διοργάνωσε η Κοβεντάρειος Δημοτικής Βιβλιοθήκη

        
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
 
Γραφείο Τύπου
 

Τηλ.: 24613 50324

FAX: 24610 27065

E-mail: mme@kozanh.gr
Website: www.kozanh.gr
Ταχ. Δ/ση: Πλ. Νίκης 1

Πληροφορίες: Νατάσα Χατζηγεωργίου

 

Προς ενημέρωση συντακτών

 
 
 

Κοζάνη, Τρίτη 24 Μαρτίου 2014

 
 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία διοργανώθηκε το σεμινάριο θεατρικής γραφής για εκπαιδευτικούς και το κοινό, από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, στο χώρο του media lab.

 Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν η χρήση των εργαλείων της θεατρικής γραφής για τη διδασκαλία μέσα στην τάξη. Οι συμμετέχοντες  γνώρισαν τα δομικά στοιχεία της θεατρικής γραφής και το ρόλο τους στη δημιουργία ενός θεατρικού έργου, συγγραφικές τεχνικές που αφορούσαν στο κτίσιμο του ήρωα, τη δημιουργία και εσωτερική συνοχή της πλοκής και τη γλώσσα του θεατρικού κειμένου και δούλεψαν πάνω στην πρακτική εφαρμογή όσων διδάχτηκαν και παρήγαγαν μικρά αυθύπαρκτα κείμενα δραματικής πυκνότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τη συγγραφέα και μεταφράστρια  Πένυ Φυλακτάκη, η οποία τόνισε ότι «επειδή το θέατρο διαφοροποιείται από τη λογοτεχνία, γιατί δημιουργεί ένα παραστάσιμο προϊόν, είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους που θέλουν να γράψουν θέατρο, να εξοικειωθούν με τις συμβάσεις της σκηνής και αυτός είναι ένας από τους στόχους που θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε μέσω του σεμιναρίου».