Επιστροφή

Μήνυμα Δημάρχου Κοζάνης για Ημέρα ΑμΕΑ

Η 3η Δεκεμβρίου, Διεθνής Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, αποτελεί μία ημέρα υπενθύμισης για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ αλλά κυρίως αποτελεί ημέρα επαγρύπνησης για όλους μας. Η συγκεκριμένη επέτειος επιβάλλει τη συμβολή μας στην αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στα προβλήματα των συνανθρώπων μας με αναπηρία, οι οποίοι δίνουν συχνά μάχη επιβίωσης κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στη σημερινή εποχή της κρίσης. Η ευαισθητοποίηση όλων γύρω από θέματα των ΑμΕΑ και η ένταξή τους σε μία κοινωνία ισότιμη και δίκαιη, αποτελεί ζητούμενο και επιτακτική ανάγκη.

 

Η ενεργοποίηση της πολιτείας και της κοινωνίας, η συμμετοχή, η διαβούλευση και ο διάλογος, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ένταξη των ΑμΕΑ στο κοινωνικό σώμα και τη δημόσια ζωή. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και πρωτίστως ανθρωπιάς. Η κοινωνία του σήμερα οφείλει να δείχνει σεβασμό στη διαφορετικότητα.

 

 Στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η δημιουργία των συνθηκών και των υποδομών εκείνων που θα επιτρέπουν σε όλους να έχουν ισότιμη συμμετοχή στη μόρφωση, την απασχόληση, την ίδια τη ζωή. Στόχος είναι η διαμόρφωση των προϋποθέσεων που θα προσφέρουν στους ΑμΕΑ ποιότητα ζωής και ένα καλύτερο αύριο.

 

Η 3η Δεκέμβρη είναι ημέρα αγώνα και αξιοπρέπειας, αλλά κυρίως ημέρα προβληματισμού και εγρήγορσης, ώστε να ξεκινήσει μία συστηματική προσπάθεια που θα δώσει ώθηση στην κοινωνία για να προχωρήσει μπροστά με ελπίδα, δύναμη, ευαισθησία, ανθρωπιά.