Επιστροφή

Μια ευχάριστη πρωινή συνάντηση στο Δημαρχείο: Οι μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ παίρνουν συνέντευξη από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα

Με μία ευχάριστη επίσκεψη ξεκίνησε σήμερα η ημέρα στο γραφείο του δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα. Τρεις μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Κοζάνης, συνοδευόμενοι από την κοινωνικό λειτουργό του σχολείου, Αναστασία Βαβλιάρα, συναντήθηκαν με το δήμαρχο για μία μικρή «συνέντευξη».  

Ο κ. Μαλούτας απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν τη ζωή του, την πορεία του στη θέση του δημάρχου, καθώς και τα έργα που έχει πραγματοποιήσει κατά τη θητεία του. Επιπλέον, ο δήμαρχος συζήτησε με τους μαθητές για τις ευχάριστες εμπειρίες που βίωσε στην αυτοδιοιηκητική του πορεία, καθώς και για τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση να εμπλακεί στα κοινά και να διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου. 
Στη συνέχεια, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το ζήτημα της πανδημίας. Αναλύθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης και προστασίας, με την ελπίδα να επανέλθουν οι παλιές συνθήκες στην καθημερινότητα. 
Η συνάντηση, τελείωσε με ένα δώρο που πρόσφερε από καρδιάς ο δήμαρχος στους μαθητές, αλλά και τη δέσμευση για την επόμενη συνάντηση στο χώρο της σχολικής μονάδας.
 Επίσης ο κ. Μαλούτας εξέφρασε  τη διάθεση για συνεργασία  σε δράσεις που αποσκοπούν στην προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Όπως υπογράμμισε, πρόθεση του Δήμου Κοζάνης είναι να σταθεί με αίσθημα ευθύνης δίπλα στους μαθητές, να αγκαλιάσει πολιτικές ένταξης, να δημιουργήσει διασυνδετικές εργασίες με κομβικούς φορείς της κοινότητας, να διαμορφώσει δίκτυα συνεργασίας και υποστήριξης, καθώς και να άρει τα εμπόδια που δημιουργούν αποκλεισμούς.