Επιστροφή

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης (Σ.Ε.Ο. Κοζάνης), η Δ.Ε.ΠΑ.Κ.Π. Κοζάνης και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, μετά από σχετική πρόταση του συλλόγου, πραγματοποιούν την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Κοβεντάρειο, στις 8:00μ.μ., προβολή του Ντοκιμαντέρ : «Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ» του Παύλου Τσιαντού.

Προβολή ντοκιμαντέρ

«Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ»

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010


Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης (Σ.Ε.Ο. Κοζάνης), η Δ.Ε.ΠΑ.Κ.Π. Κοζάνης και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, μετά από σχετική πρόταση του συλλόγου, πραγματοποιούν την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Κοβεντάρειο, στις 8:00μ.μ., προβολή του Ντοκιμαντέρ : «Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ» του Παύλου Τσιαντού. Το ντοκιμαντέρ που θα προλογίσει ο κ. Τσιαντός παρουσιάζει το χρονικό της πρώτης επιτυχούς Ελληνικής Αποστολής που καταφέρνει να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου Έβερεστ.


Τσιαντός Παύλος

Ετών σαράντα δύο, Σκηνοθέτης-Παραγωγός, Μέλος του Ε.Ο.Σ Αθηνών.

Στο ενεργητικό του έχει πολλές αναρριχήσεις στα Ιμαλάια, στις Άνδεις, στις Άλπεις και στους Δολομίτες. Έχει κάνει δύο κορυφές πάνω από 8.000 μέτρα, δυο πάνω από 7.000 μέτρα, πέντε πάνω από 6.000 μέτρα, και 2 πάνω από 5.000 μέτρα.Το 2004 στις 16 Μαΐου μαζί με άλλους Έλληνες ορειβάτες πάτησαν στην στέγη του κόσμου το Έβερεστ (8.848). Το χρονικό αυτό το έκανε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ.»

Δεύτερο βραβείο στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη.