Επιστροφή

Μαθητικός & Φοιτητικός Διαγωνισμός Προγραμματισμού «Κοζάνη 2030: Κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη»: Ποιες προτάσεις διακρίνονται


Ο Μαθητικός & Φοιτητικός Διαγωνισμός Προγραμματισμού με θέμα «Κοζάνη 2030: Κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη», που διοργανώθηκε φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ολοκληρώθηκε. 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων της ΠΕ Κοζάνης, αλλά και οι φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κλήθηκαν να προγραμματίσουν μία εφαρμογή με έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα σχετικά με τον μετασχηματισμό του Δήμου Κοζάνης σε έξυπνο Δήμο. 
Σήμερα, με χαρά ανακοινώνουμε τις ομάδες που διακρίνονται, ως εξής:
Νηπιαγωγείο:
Βραβείο στην ομάδα Kookooboo 1ο Νηπιαγωγείο Μουρικίου 
Δημοτικό:
1ο Βραβείο στην ομάδα Ομάδα μαθητών Ε' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής Κοζάνης (οι μαθητές Βάγια Κ. και Βασίλης Κ.)
2ο Βραβείο στην Ομάδα μαθητών Ε' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής Κοζάνης (οι μαθητές  Αναστασία Γ., Ελευθερία Κ. και Μαρία Μ.)
3ο Βραβείο στην μαθήτρια Ιωάννα Θ. της ΣΤ’ Τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης 

Γυμνάσιο
1ο Βραβείο στην ομάδα Robofun του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης
2ο Βραβείο στην ομάδα «Ghost Programmer» του 4oυ Γυμνασίου Κοζάνης
3ο Βραβείο στην ομάδα Robo8gym του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης
4ο Βραβείο στην ομάδα «Τα Smartάκια» του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης & 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης

Λύκειο
1ο Βραβείο στην ομάδα «ΜΑΘΕ! ΠΑΙΞΕ! ΓΝΩΡΙΣΕ!» του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης
2ο Βραβείο στην ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Κοζάνης (μαθητές Κωνσταντίνος Δ., Βασίλης Σ. και Ανδρέας Τ.)
3ο Βραβείο στην ομάδα «Ένα πιο καθαρό περιβάλλον» του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης

ΠΔΜ
1ο Βραβείο στην ομάδα «Green Solutions» του Τμήματος Πληροφορικής
2ο Βραβείο στην ομάδα «Kozi» του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων
3ο Βραβείο σε ομάδα του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής (Φοιτητής Δημήτρης Ν.)
Υποψήφιοι Διδάκτορες
1ο Βραβείο σε ομάδα Υποψήφιων Διδακτόρων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (Υποψήφιοι Διδάκτορες Εμμανουήλ Κ., Χρήστος Κ. και Δημήτρης Θ.)
2ο Βραβείο σε ομάδα Υποψήφιων Διδακτόρων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (Υποψήφιοι Διδάκτορες Αναστάσιος Γ., Βασίλειος Μ. και Χρήστος Ρ.) 
3ο Βραβείο στην ομάδα Υποψήφιων Διδακτόρων των Τμημάτων Πληροφορικής και Μαθηματικών, «Citizension of Kozani» 
Οι προτάσεις αξιολογήθηκαν ως προς τη συμβατότητα με τη θεματική του διαγωνισμού, την πρωτοτυπία της ιδέας τους, τη μελέτη υπάρχουσας κατάστασης και τον σαφή ορισμό του προβλήματος – ανάγκης, την αρτιότητα υλοποίησης της  εφαρμογής/παιχνιδιού, την πληρότητα και ποιότητα τεκμηρίωσης της εφαρμογής/παιχνιδιού και την παρουσίαση της πρότασής τους. 


Η πενταμελής επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων, απαρτιζόταν από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης. 


Υπενθυμίζεται, ότι η εν λόγω πρωτοβουλία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης.


Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.


Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας: COSMOTE, Public – Κατάστημα Κοζάνης και Λιμνίδης ΑΕΒΕ – Καταστήματα FunnyBunny.


Σημειώνεται, ότι σε επόμενη ημερομηνία, θα ανακοινωθούν ο χρόνος και ο τρόπος διεξαγωγής ημερίδας κατά την οποία θα παρουσιαστούν και θα βραβευθούν οι διακριθείσες προτάσεις.