Επιστροφή

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του Αρχαιολογικού Μουσείου Κοζάνης

Στολίδι της πόλης το Αρχαιολογικό Μουσείο Κοζάνης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες από το Δήμο

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του Αρχαιολογικού Μουσείου Κοζάνης από το Δήμο Κοζάνης. Το ανακατασκευασμένο νεοκλασικό κτήριο το οποίο βρίσκεται  επί της οδού «Δημοκρατίας» και «Φον Κοζάνι», αποτελεί ένα αληθινό στολίδι στο κέντρο της πόλης. Στο Μουσείο θα εκτίθενται αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής .

 

Το έργο : «Ανακατασκευή Αρχαιολογικού Μουσείου» εντάχθηκε από το Δήμο Κοζάνης στο ΠΕΠ  Δυτικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 580.000.00 Ευρώ και δημοπρατήθηκε την άνοιξη του 2006.

 

Οι παρεμβάσεις που έγιναν  αφορούν μεταξύ άλλων την βελτίωση της στατικότητας του κτιρίου, την επανατοποθέτηση συστήματος συναγερμού, πυρανίχνευσης και κλιματισμού, εξασφαλίζοντας την ασφαλή λειτουργία του κτιρίου, το οποίο προορίζεται για τη φύλαξη των αρχαιολογικών ευρημάτων και την συντήρησή τους. Η επισκευή  θα επιτρέψει την ασφαλή απασχόληση του προσωπικού της Λ΄ΕΠΚΑ (αρχαιολόγους, συντηρητές, εργατοτεχνίτες και φύλακες).

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κοζάνης έχει εύκολη πρόσβαση, θα γίνει προσιτό στο κοινό παρέχοντας ιστορικές πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή και θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών.