Επιστροφή

Παρουσίαση Ευρυζωνικού Δικτύου ΖΕΠ Κοζάνης σε φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 
     Ομάδα φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει την Τρίτη 18 Μαΐου η ΔΕΠΕΠΟΚ, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τον «Έξυπνο Οικισμό της ΖΕΠ Κοζάνης» . Οι φοιτητές, μαζί με τον καθηγητή τους, Γιώργο Σεργιάδη, μαθαίνοντας για την ΔΕΠΕΠΟΚ και το πρωτοποριακό έργο που αυτή υλοποιεί στο τομέα των νέων τεχνολογιών, έδειξαν άμεσο ενδιαφέρον καθώς μέχρι σήμερα δεν είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη αυτά που τα τελευταία 3 χρόνια διδάσκονται στη σχολή τους στα πλαίσια του μαθήματος «Εφαρμογές Τηλεπικοινωνιών»

       Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Μανώλης Παφίλης με τα στελέχη της εταιρείας Κωνσταντίνο Ισπόγλου και Γιώργο Χατζόγλου, παρουσίασαν αφενός μεν το όραμα και την φιλοσοφία της δημιουργίας ενός «έξυπνου χωριού» όπου μέσω του προηγμένου δικτύου οπτικών ινών FTHH παρέχονται σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες και αφετέρου δε ειδικότερες τεχνικές λεπτομέρειες από το σχεδιασμό του έργου έως την υλοποίηση και λειτουργία του.

        Τόσο ο καθηγητής Γιώργος Σεργιάδης, όσο και οι φοιτητές που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΕΠΟΚ και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Κεντρικό Κόμβο του δικτύου στη ΖΕΠ, έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα όσα έχουν επιτευχθεί στην περιοχή καθώς πολλά από αυτά που διδάσκονται στη σχολή τους, υλοποιούνται και λειτουργούν ήδη στην πόλη της Κοζάνης. Παράλληλα ο κ. Σεργιάδης, αφού έδωσε τα εύσημα στον Πρόεδρο και τα στελέχη της ΔΕΠΕΠΟΚ, τόνισε πως η εταιρεία με τα όσα έχει υλοποιήσει και έχει σαν στόχο να υλοποιήσει και στο μέλλον, μπορεί εύκολα να αποτελέσει αντικείμενο μεταπτυχιακών και διπλωματικών εργασιών για φοιτητές που ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν στον τομέα των σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

           Οι καινοτόμες και πρωτοπόρες προσπάθειες της ΔΕΠΕΠΟΚ, έχουν καταστήσει πλέον την εταιρεία, ευρέως γνωστή ανά την Ελλάδα, με τη ΖΕΠ να αποτελεί ένα ρεαλιστικό παράδειγμα προς μίμηση σε θέματα καινοτομίας και παροχής σύγχρονων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Η ΔΕΠΕΠΟΚ με την στήριξη του Δήμου Κοζάνης και προσωπικά του Δημάρχου, Λάζαρου Μαλούτα(ο οποίος επί πολλά χρόνια είχε την ευθύνη των μεγάλων έργων της εταιρείας ως πρόεδρος του Δ.Σ.), συνεχίζει με προγραμματισμό και μεθοδικότητα, την υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου για την επίτευξη του τελικού στόχου που δεν είναι άλλος από την δημιουργία και λειτουργία της ΖΕΠ.