Επιστροφή

Παρουσίαση του βιβλίου «Τρεις κόσμοι» του Γιώργου Τριανταφύλλου: Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, 19.30,"Κοβεντάρειο"

Παρουσίαση του βιβλίου «Τρεις κόσμοι» του Γιώργου Τριανταφύλλου από τις Εκδόσεις Παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, στις 7.30, στην Κοζάνη (Κοβεντάρειο κτίριο, οδός Χ. Μούκα).
Συνδιοργάνωση: Δήμος Κοζάνης
Συμμετέχει: ΑΡΣΙΣ Κοζάνης
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Εύα Αραμπατζή (Τοπογράφος Μηχανικός, Συγγραφέας), η Αναστασία Πάτσιου (Κοινωνιολόγος, Διευθύντρια ΓΕΛ Νεάπολης), η Θεοδώρα Τολίκα (Ιατρός Νευρολόγος στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης) και η Καλλιόπη Βέττα (Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης, Ερμηνεύτρια), ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Παύλος Σαπαλίδης (Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος ΔΣ ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης).
Μουσική: Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου, Θέμης Ζηκόπουλος, Θεοδόσης Φωτιάδης
***
Το βιβλίο «Τρεις κόσμοι» είναι ένα μυθιστόρημα που περιγράφει εκ παραλλήλου τις ιστορίες τριών εφήβων, μέσα από τις οποίες και την τραγικότητά τους διαφαίνονται οι προβληματισμοί, οι αγωνίες τους, οι σχέσεις με τους γονείς τους. Ιστορίες που πέρα από τη νεανικότητα, που αντικατοπτρίζει και το νεαρό της ηλικίας του συγγραφέα, αποσκοπούν στο να εγείρουν και την ανθρωπιά, πυλώνα ανάπτυξής τους. Με φόντο τη δραματική εμπειρία του κορωνοϊού εξελίσσεται η περιπέτεια του κάθε ήρωα, ο οποίος αντιπροσωπεύει και μια διαφορετική κοινωνική τάξη, που φαίνεται να ψάχνει τη δική του ευτυχία, με ερώτημα αν καταφέρνει να την κατακτήσει.
***
Ο Γιώργος Τριανταφύλλου γεννήθηκε το 2002 στην Κοζάνη. Σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη, στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ. Τον Μάιο του 2023 ανέβηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης η πρώτη θεατρική παράσταση με σενάριο και παραγωγή του ίδιου, με τίτλο «Ρασκόλνικωφ», ενώ το παρόν αποτελεί το πρώτο του βιβλίο. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία από το 2018 έως το 2021, στις ιστοσελίδες kozan.gr και Alfavita. Μέσα από τα άρθρα του μοιράστηκε με τους αναγνώστες πολλές ανησυχίες δικές του και των υπόλοιπων νέων. Παράλληλα, διατελεί Υπεύθυνος της Επιτροπής Νεολαίας στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, είναι εθελοντής σε διάφορες ανθρωπιστικές δράσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών του Erasmus+.