Επιστροφή

ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΛΙΤΩΝ : ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2011

 

ANAKOΙNΩΣH TΥΠOΥ

 

 

ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΛΙΤΩΝ : ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

 

Κοζάνη, Παρασκευή 21 Ιανουαρίου

Πτολεμαϊδα, Σάββατο 22 Ιανουαρίου

 

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με τους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας και με την υποστήριξη του A CERT Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, διοργανώνει Φόρουμ Πολιτών στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2011 στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα αντιστοίχως. Την εκδήλωση υποστηρίζει επίσης ο Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Κεντροδυτικής Μακεδονίας WEST CHANNEL

 

Η δράση αυτή αποτελεί μία νέα πρωτοβουλία, της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας του ΕΚ, με τίτλο: "Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην πόλη σας" και απευθύνεται στους πολίτες της περιφέρειας με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου μαζί τους σχετικά με ζητήματα ευρωπαϊκών πολιτικών που αφορούν ιδιαίτερα την εκάστοτε περιοχή. Πρόκειται για ένα σύνολο δράσεων με τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών καθώς και εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων πολιτών, με στόχο τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να ενημερωθούν για  το νομοθετικό έργο και τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΕΚ σε τομείς ιδιαίτερου τοπικού και περιφερειακού ενδιαφέροντος. 

Το θέμα που έχει επιλεγεί είναι: "Ενέργεια και Περιβάλλον: Νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".

 

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου και ώρα 17:00, στην αίθουσα  Κοβεδάρειος (Χ. Μούκα 7) θα λάβει χώρα ανοιχτή συζήτηση, με ομιλητές ευρωβουλευτές, εκπροσώπους των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, κοινωνικο-επαγγελματικών ενώσεων, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακούς.

 

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011, οι ευρωβουλευτές θα μεταβούν στην Πτολεμαΐδα, για να πραγματοποιήσουν συναντήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους φορέων και ενώσεων  που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Απασχόλησης, της Υγείας και της προστασίας του Περιβάλλοντος, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

 

Στη συνέχεια, θα επισκεφθούν το Σταθμό της ΔΕΗ " Αγ. Δημήτριος" και το λιγνιτωρυχείο " Νότιο Πεδίο", και τη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας ( ΖΕΠ).

 

Η εκδήλωση στην Κοζάνη της 21ης Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

 

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν και ηλεκτρονικά στην σελίδα του ACERT Ευρωπαϊκού  Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη  http://www.institute.a-cert.org/

                 

Για περισσότερες πληροφορίες:          

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας                   (+30) 210 32 78 911 (Αθήνα)

Επικεφαλής Γραφείου ΕΚ στην Ελλάδα        (+30) 6943 100 303 (κινητό)

                                                                       (+33) 3 881 74356 (Στρασβούργο)

e-mail : leonidas.antonakopoulos@europarl.europa.eu

 

 

 

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :

http://www.europarltv.europa.eu/

 

Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  http://www.europarl.gr/

 

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε..  Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.