Επιστροφή

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΚΑΤΣΙΑΡΔΗ-HERING ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΘΗΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ  ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

 

Κοζάνη, Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΚΑΤΣΙΑΡΔΗ-HERING ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΘΗΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μία πολύ σημαντική ομιλία πραγματοποίησε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2010, στο πλαίσιο της έκθεσης της Δημοτικής Χαρτοθήκης Κοζάνης «Δούναβης: το μέγα όριο στην ιστορία των χαρτών», η Καθηγήτρια Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Όλγα Κατσιαρδή-Hering.

Τιμώντας με την παρουσία της την εν λόγω έκθεση, η κ. Hering πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Ο Δούναβης: ποτάμι πολέμων και ειρήνης, γέφυρα ψυχών και ειδών».

Η ομιλία της κ. Όλγα Κατσιαρδή-Hering, επικεντρώθηκε κυρίως στο ρόλο του Δούναβη ως σύνορο στις 2 παραδουνάβιες αυτοκρατορίες και ως τόπο πολέμων και ειρήνης, καθώς και  στο επακόλουθο των συνθηκών ειρήνης που επικράτησαν, δηλαδή τη μεταφορά των παροίκων από τη Νότια Βαλκανική στην κεντρική Ευρώπη και τις διάφορες ομάδες παροικιών που ιδρύθηκαν. Η κ. Hering κλείνοντας, επεσήμανε την αξία της χαρτογραφίας εν γένει και των χαρτών που περιλαμβάνει στον πλούτο της η Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης ειδικότερα.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, επεσήμανε πως « η προσπάθεια που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον καθηγητή Ευάγγελο Λιβιεράτο,  με στόχο την ανάδειξη του χαρτογραφικού δυναμικού της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα συνεχιστεί». Και έκλεισε τονίζοντας ότι « ανεξάρτητα από την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο πολιτισμός έχει την πρώτη θέση στις προτεραιότητες του Δήμου».