Επιστροφή

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Με τα τρία παραπάνω θέματα τα οποία χρονίζουν, ασχολήθηκε ο κ. Μαλούτας σε προσπάθεια να ξεκολλήσουν και να αποκτήσουν προοπτικές ολοκλήρωσης .

·        Για το στρατόπεδο Μακεδονομάχων

 ο Δήμαρχος συναντήθηκε  στην Βουλή με τον Υπουργό Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο και συζήτησε το θέμα της παραχώρησής του. Ο Υπουργός εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη θέληση του Υπουργείου για την εν λόγω παραχώρηση. Στη συνέχεια για το ίδιο θέμα ο κ. Μαλούτας πραγματοποίησε συναντήσεις με υπηρεσιακού παράγοντες στο Υπουργείο για μία σειρά από διαδικαστικά θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν στο δρόμο έως την τελική παραχώρηση του χώρου στον Δήμο Κοζάνης.

·        Για το δρόμο Κοζάνη-αεροδρόμιο

Ο κ. Μαλούτας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.  Γιάννη Μαγκριώτη, στον οποίο και εξέθεσε την σπουδαιότητα του έργου στην ανάπτυξη της περιοχής, ενώ συζήτησαν τους τρόπους της ένταξης και υλοποίησης του έργου το οποίο έχει ήδη μελετηθεί από την Εγνατία οδό Α.Ε..

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού ~3 εκατ. Ευρώ, πλέον το κόστος των απαλλοτριώσεων προβλέπει την βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού, από την γέφυρα της σιδηροδρομικής γραμμής έως τον κόμβο του αεροδρομίου.

Ο κ. Μαγκριώτης δεσμεύτηκε, πως σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κ. Μπάστα-Γεωργακοπούλου, θα κινήσουν τις διαδικασίες προκειμένου το έργο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησής του.

Για το θέμα του Ξενία

Η συνάντηση έγινε με την Πρόεδρο της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκοπούλου Αυγή, η οποία εξέθεσε τις απόψεις της εταιρίας για τη χρήση του ακινήτου. Ο κ. Μαλούτας έθεσε υπόψη της τη βασική στρατηγική του Δήμου για την συνολική κατοχύρωση του Ξενία στο Δήμο Κοζάνης και την ανάγκη της πόλης να αξιοποιηθεί ένα από τα καλύτερα μέρη της, που σήμερα συνεχίζει να είναι πόλος υποβάθμισης, ρύπανσης και απαξίωσης του χώρου γενικότερα.