Επιστροφή

Στα πλαίσια της εφαρμογής του Προγράμματος Ανακύκλωσης της πλαστικής φιάλης, ο Δήμος Κοζάνης προχωρά σταδιακά, στην πλήρη ανάπτυξη του δικτύου, τοποθετώντας επιπλέον τριάντα (30) κάδους Ανακύκλωσης πλαστικού σε σημεία της πόλης της Κοζάνης.

  ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΦΙΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ


Ο Δήμος Κοζάνης εφαρμόζει, από το 1992, Οργανωμένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Υλικών με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η ευαισθητοποίηση όλων των συμπολιτών μας και η συμμετοχή τους με πράξεις, μας ωθεί στο να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε προγράμματα και δράσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Στην διάρκεια όλων αυτών των ετών έχουν αναπτυχθεί πλήρη Προγράμματα Ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου, ελαστικών αυτοκινήτων, ορυκτελαίων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, κοινών συσσωρευτών & συσσωρευτών αυτοκινήτων, οχήματα τέλους κύκλου ζωής.

Από τις 22 Απριλίου 2010 λειτούργησε πιλοτικά σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Κοζάνης και το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης της πλαστικής φιάλης. Στα πλαίσια του νέου αυτού προγράμματος τοποθετηθήκαν είκοσι (20) κάδοι ανακύκλωσης πλαστικού. Αξιολογώντας τα πρώτα μηνύματα από αυτή την προσπάθεια που ήταν θετικά, αποδεικνύεται η περιβαλλοντική συνείδηση που έχει αναπτυχθεί αλλά και το ότι πλέον η ανακύκλωση έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των κατοίκων του Δήμου Κοζάνης.

Στα πλαίσια λοιπόν της εφαρμογής του Προγράμματος Ανακύκλωσης της πλαστικής φιάλης, ο Δήμος Κοζάνης προχωρά σταδιακά, όπως έχει σχεδιαστεί, στη πλήρη ανάπτυξη του δικτύου, τοποθετώντας επιπλέον τριάντα (30) κάδους Ανακύκλωσης πλαστικού σε σημεία της πόλης, ενώ στόχος είναι μέσα στους επόμενους μήνες το δίκτυο να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία με σκοπό να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες του Δήμου.

Στη νέα αυτή κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε όλους εσάς αρωγούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης, τη Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων, στο τηλέφωνο 24613-50444


Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.