Επιστροφή

Στην ριζικά ανανεωμένη πίστα ΜΧ της Κοζάνης, συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα οι γνωστοί πρωταγωνιστές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Motocross 2010

5ος γύρος – 5 Σεπτεμβρίου - Κοζάνη – Ο.ΔΙ.ΚΟΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ !!!!Στην ριζικά ανανεωμένη πίστα ΜΧ της Κοζάνης, συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα οι γνωστοί πρωταγωνιστές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross.

Κυρίαρχος πρωταγωνιστής ο ΟΔΙΚΟ που δεν δίστασε και πάλεψε με την κρίση που έχει παγώσει την χώρα, κινητοποίησε τον Δήμο Κοζάνης, αλλά και συνολικά την τοπική κοινωνία έτσι ώστε η γνωστή πίστα των Πετρανών η οποία προσφέρει εκπληκτική θέαση στο κοινό, έχει άριστο χώμα και πολλές ανηφοροκατηφόρες να αποκτήσει σύγχρονη σχεδίαση αλλά και τις υποδομές που απαιτούνται για πρωταθληματικούς αγώνες, έτσι ώστε το ελληνικό ΜΧ να έχει πλέον ακόμα μια γερή έδρα στην Μακεδονία.

Αγωνιστικά, οι σχεδόν 1000 θεατές που απλώθηκαν στην πλαγιά η οποία «αντικρίζει» την πίστα, απόλαυσαν ένα δυνατό, ιδιαίτερα θεαματικό αγώνα από τους 51 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα (η κρίση περιόρισε τον συνολικό αριθμό).
Ενας αγώνας με άριστες συνθήκες, χωρίς ιδιαίτερη ζέστη παρά το πρώιμο του φθινοπώρου και με την «φρέσκια» πίστα ποτισμένη σωστά

Στην κατηγορία ΜΧ1 (125), ο στρατευμένος Μιχάλης Παναγιωτόπουλος (Yamaha) πήρε 2 πειστικές νίκες παρά τις προσπάθειες του πολύ ανεβασμένου Παναγιώτη Παπίλα (Yamaha) που πίεσε τον Παναγιωτόπουλο στους πρώτους γύρους.
Ανεβασμένος και ο εκπρόσωπος της Καβάλας, ο Δημήτρης Μπαξεβάνης (Yamaha) ο οποίος ανέβηκε 2 φορές στο βάθρο ενώ λίγο πιο πίσω, οι Παπαμιχαήλ, Θεοδωρίδης, Λουμπουτσκός, Ζέρβας, Ούσλιος υπογράμμισαν το γεγονός ότι το Motocross στην Δ.Μακεδονία έχει ουσιαστικό μέλλον δίνοντας σκληρές, θεαματικές μάχες μεταξύ τους που ξεσήκωσαν το κοινό.

Μπορεί να έλειψαν αθλητές από την ΜΧ1, το ενδιαφέρον όμως ήταν έντονο αφού ο αειθαλής Ρόδιος Σταμάτης Λυρίου (Kawasaki) έβαλε όλο το πείσμα και την αδιαφιλονίκητη ταχύτητά του, για να αντιμετωπίσει τον Μανώλη Σκύβαλο (Honda) και τον πολύ πεισματάρη Κώστα Τζιώρα (ΚΤΜ) και να φύγει έτσι από την Κοζάνη με 2 νίκες και μια αξιόλογη βαθμολογική υπεροχή. Μοναχικοί αγώνες για τον Δημ. Ντουμάνη και τον Καλπουζάνη αφού ο Σ.Χριστοδούλου «κατάφερε» να πέσει και να τραυματιστεί ελαφρά.

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ ο Νίκος Ανδρέου (ΚΤΜ) επικράτησε, όχι εύκολα του Θανάση Αυγέρη που πρωτοεμφανίστηκε με Husqvarna. Σε σχετική απόσταση οι Κώστας Νικολιδάκης (Honda) και Γιώργος .Ταμβάκος (Kawasaki) έκοψαν ανάσες με τις μάχες τους εναλλασσόμενοι στο βάθρο.

Σαφέστατη απόδειξη ότι ακολουθεί τα νικηφόρα χνάρια του πατέρα του έδωσε ο Νίκος Λυρίου (Suzuki) κερδίζοντας με άνεση στην κατηγορία Junior. Ο θεαματικός Ανέστης Ράδος (ΚΤΜ) δεν μπόρεσε να βρεθεί κοντά στον Λυρίου αφήνοντας τον τοπικό Νίκο Ζέρβα, τον Νίκο Δεμεδερσλή και τον Σταμάτη Κατέβα να παλεύουν για το βάθρο.

Τέλος , στην κατηγορία Mini ένας ακόμα Ροδίτης, ο Φραγκίσκος Ζούνη, οδήγησε τόσο γρήγορα όσο χωρίς λάθη και δεν πιέστηκε από τον λιλιπούτειο εκπρόσωπο της Πτολεμαϊδας τον Βασίλη Γρηγοριάδη. 3ος για άλλη μια φορά ο Γρηγόρης Κραμβουσιάνος (άπαντες με ΚΤΜ).

Με σύμφωνη γνώμη των αγωνιζομένων, οι οργανωτές ξεκίνησαν τους αγώνες σύμφωνα με το πρόγραμμα, αλλά το «έτρεξαν» έτσι ώστε να συμπυκνωθεί το θέαμα (και να έχουν ευκολότερη επιστροφή οι αθλητές από τις μακρινές περιοχές).

Εντονη η παρουσία της Δημοτικής Αρχής Κοζάνης με επικεφαλή τον δήμαρχο κ. Λάζαρο Μαλούτα ό οποίος έδωσε ρητή διαβεβαίωση ότι τα έργα στην δημοτική πίστα ΜΧ, με την συμβολή της ΔΕΠΑΚ και της ΔΕΗ, θα συνεχιστούν άμεσα με στόχο την δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων και διεθνών αγώνων.

Επόμενος αγώνας, στις 19 Σεπτεμβρίου, στο «παγκόσμιο σκηνικό» της πίστας στην Μεγαλόπολη.

Βαθμολογία στο www.amotoe.gr, αποτελέσματα στο www.ironteam.gr/live/room/4, βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα στο http://www.youtube.com/watch?v=Mxg10Gmpo0U