Επιστροφή

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στην διεθνή καμπάνια για τον καθαρισμό του πλανήτη «LET’S DO IT»

Το Δίκτυο Εθελοντικής προσφοράς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Γραφείου Εθελοντισμού Δ. Κοζάνης κατόπιν απόφασης της 7/μελούς επιτροπής, συμμετέχει στη διεθνή καμπάνια του Let’s do it  «Όλοι οι πολίτες του κόσμου καθαρίζουμε τον πλανήτη σε μια ημέρα» στις 14 Απριλίου 2013 με ώρα έναρξης 10:30.

 Το Δίκτυο με εκπρόσωπό του την υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Κοζάνης συμμετέχει στην πανελλαδική Επιτροπή συντονισμού της καμπάνιας και έχει την ευθύνη διοργάνωσης στο Δήμο Κοζάνης.

Για την καλύτερη οργάνωση και την εκπροσώπηση της Συλλογικής εθελοντικής δραστηριότητας συστήθηκε μια Συντονιστική Επιτροπή που αποτελείται από: 1)Γραφείο Εθελοντισμού Δ. Κοζάνης, που έχει και το συντονισμό, 2) Υπηρεσία Πρασίνου Δ. Κοζάνης, 3) Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη, τόπος να ζεις», 4) Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης –παράτημα Κοζάνης, 5) ΣΥΡΑΚΟΖ, ΕΡΑΔΥΜ, Ερυθρός Σταυρός 6)Πρόσκοποι Κοζάνης, 7)Δημοσιογράφους μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, 8)Δημοτική Κοινότητα Κοζάνης, 9)Φανός Αγίου Αθανασίου, 10)Χορευτ. Όμιλος Ποντίων «Αντάμωμα», 11) Σύλλογος Φοιτητών εθελοντών αιμοδοτών και φοιτητικό ιντερνετικό ραδιόφωνο JUST RADIO του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Σύνθημά μας είναι «ΟΛΟΙ – ΜΕ ΟΛΟΥΣ – ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» «καθαρίζουμε το Δήμο μας για να μη ξαναπετάξουμε σκουπίδια».

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε συλλογικά τόσο την αξία  της συμμετοχής, της συνεργασίας και του εθελοντισμού, όσο και την αγάπη και το σεβασμό προς το περιβάλλον, που τρέφουν οι ενεργές και δραστήριες τοπικές κοινωνίες και οι φορείς που τις εκπροσωπούν.

Γι΄ αυτό και καλούμε κάθε Σύλλογο, Σωματείο, Φανό, Τοπική Κοινότητα, γειτονιά, πολίτη εθελοντή της πόλης μας να δηλώσει συμμετοχή για τον καθαρισμό περιοχής ευθύνης που επιθυμεί έτσι ώστε στις 14 Απριλίου 2013 να γίνει ο καλύτερος δυνατόν συντονισμός. Με τη συμμετοχή Φορέων, Συλλόγων και εθελοντών του Δήμου μας έγινε πέρυσι η αρχή και το όραμα πραγματικότητα. Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης πολιτεία και πολίτες θα δείξουμε και φέτος την αγάπη και το σεβασμό στον τόπο μας.

Η συνεργασία μας αποτελεί εγγύηση για την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και στο Δήμο μας.

 Δείτε τα σημεία καθαρισμού στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες