Επιστροφή

Συνάντηση Δήμου Κοζάνης και ΔΕΗ για τα έργα του Ιλαρίωνα

Η ανάπλαση της περιοχής  και τα  ανταποδοτικά έργα του Ιλαρίωνα σε Αιανή και Χρώμιο αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα συζήτησης, κατά τη συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα με τον διευθυντή Μελετών, Κατασκευών Υδροηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ Α.Ε., Κώστα Σακελλαριάδη, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, στο Δημαρχείο. 
Στη συνάντηση παρέστησαν ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Βαβλιάρας, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φτάκας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιανής Αστέριος Βαβλιάρας, καθώς και ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης Μιχαήλ Πεχλιβανίδης.  
Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, είχε ως στόχευση τον προγραμματισμό των απαραίτητων ενεργειών που θα  αίρουν την πολύχρονη καθυστέρηση των συγκεκριμένων έργων .  
Προηγήθηκαν δύο ακόμη συναντήσεις, η πρώτη στην Αθήνα https://tinyurl.com/3hmzk42j  και η δεύτερη στον υδροηλεκτρικό σταθμό Ιλαρίωνα, https://tinyurl.com/4kuvrvja , που δρομολόγησαν τα επόμενα στάδια της διαδικασίας.