Επιστροφή

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με το Δήμαρχο Μπίτολα Toni Konjanovski

Συνάντηση εργασίας είχε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας με το δήμαρχο Μπίτολα Toni Konjanovski, την Τετάρτη 9 Ιουνίου, στο Δημαρχείο Κοζάνης. 
Παρόντες στη συνάντηση εργασίας ήταν  η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπίτολα Gabriela Ilievska, ο  αντιδήμαρχος Μπίτολα  Bojan Bojkovski, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κοζάνης Μάρκος Φλώρος, η αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών Ελπίδα Κουϊμτζίδου, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Μελετών Νούλα Τουμπουλίδου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων. 
Οι δύο πλευρές συζήτησαν την ένταξη της Κοζάνης στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των «100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων μέχρι το 2030», καθώς και τις προοπτικές συνεργασίας τους στους τομείς του ψηφιακού μετασχηματισμού, της εξοικονόμησης ενέργειας, της κυκλικής οικονομίας, καθώς και της διαχείρισης απορριμμάτων. 
Επίσης στο πλαίσιο της συζήτησης, τέθηκαν ζητήματα συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού. 
Ο κ. Μαλούτας πρότεινε στον ομόλογό του την ένταξη του Δήμου Μπίτολα στο Σύμφωνο των Δημάρχων, καθώς και στο  Ελληνικό Μνημόνιο Δήμων για την Κλιματική Ουδετερότητα, με στόχο την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας. 
Με το πέρας της συνάντησης, η αντιπροσωπεία του Δήμου Μπίτολα επισκέφθηκε την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους της από την αντιπρόεδρο της ΚΔΒΚ, Δήμητρα Τσότσιου. 
Σημειώνεται, ότι οι εκπρόσωποι του Δήμου Μπίτολα βρέθηκαν στην Κοζάνη στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση και την Ενέργεια, που υλοποίησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.