Επιστροφή

Συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ με τους Δημάρχους των ενεργειακών Δήμων της χώρας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστας Μαθιουδάκης, συναντήθηκαν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, με τους Δημάρχους των ενεργειακών Δήμων της χώρας, Δήμαρχο Αμυνταίου, Ιωακείμ Ιωσηφίδη, Δήμαρχο Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, Δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα, Δήμαρχο Μεγαλόπολης, Παναγιώτη Μπούρα, Δήμαρχο Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλο, στο ΥΠΕΚΑ. Η συνάντηση επικεντρώθηκε, κυρίως, σε θέματα που αφορούν στην Κατανομή, Διάθεση και Καταβολή του Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών περιοχών παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενημέρωσε τους Δημάρχους σχετικά με την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης που αφορά στην τροποποίηση παλαιότερης ΥΑ για το Τέλος, που κρίθηκε αναγκαία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που αφορά στην προγραμματική περίοδο 2007-2011, καθώς περιλαμβάνει την προσαρμογή του πλαισίου εφαρμογής στο νέο χάρτη της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης, όπως προέκυψε μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Επιπλέον, διευκρινίστηκε ότι ποσά που δεν έχουν απορροφηθεί κατά το τέλος της πενταετίας μεταφέρονται στην επόμενη διαχειριστική περίοδο.

Η Υπουργική Απόφαση θα δημοσιευθεί άμεσα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, ενώ για την προγραμματική περίοδο 2012-2016 θα εκδοθεί, μετά από διαβούλευση, νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία θα ρυθμίζει τους όρους και τις διαδικασίες που αφορούν στο Τέλος.

Στις αρχές του Ιανουαρίου προγραμματίστηκε νέα συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ με τους Δημάρχους των ενεργειακών Δήμων, αλλά και με τη συμμετοχή των Περιφερειαρχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου.

 

Πηγή: Γραφείο Τύπου  ΥΠΕΚΑ