Επιστροφή

Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με στελέχη της EBRD

Συνάντηση εργασίας είχε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας  με τον διευθυντή του Σχεδίου Δράσης για την Πράσινη Πόλη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD),  Hiroyuki Ito, καθώς και τον συνεργάτη της EBRD για μικρές επιχειρήσεις  στην Ελλάδα, Μπάμπη Τσαλκιτζή, την Τετάρτη 1 Ιουνίου, στο Δημαρχείο. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης συμμετοχής του Δήμου Κοζάνης στο Πρόγραμμα Green Cities της EBRD, αλλά και της ένταξης του Δήμου Κοζάνης στην Αποστολή για τις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης μέχρι το 2030», ο κ. Μαλούτας έθεσε σε γνώση των στελεχών κάποιες από τις επενδυτικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου. 
Παράλληλα, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις δυνατότητες χρηματοδότησης συγκεκριμένων έργων ενεργειακού χαρακτήρα, που στόχο θα έχουν την εξοικονόμηση ενέργειας προς όφελος των πολιτών. Συγκεκριμένα, τα  εν λόγω έργα αφορούν στη χρηματοδότηση της Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου, καθώς και την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, με στόχο να καταστεί ο Δήμος ενεργειακά αυτόνομος, εξοικονομώντας πόρους.