Επιστροφή

Συνεχίζεται η στήριξη οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών από τον Δήμο Κοζάνης

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προσπάθεια που ξεκίνησε το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με το «Δίκτυο Συλλόγων Εθελοντικής Προσφοράς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» για τη συλλογή χρημάτων μέσω του «Κουμπαρά Αλληλεγγύης», με στόχο τη στήριξη οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών που πλήττονται από την κρίση κι έχουν πραγματικά ανάγκη.

   Τα χρήματα που συλλέγονται διατίθενται αποκλειστικά για την κάλυψη αναγκών διαβίωσης κι επιβίωσης οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.

   Η διαδικασία επιλογής των οικογενειών, με σκοπό να διασφαλιστεί η απόλυτη διαφάνεια, εχεμύθεια και φερεγγυότητα βεβαιώνεται από Κοινωνικούς Λειτουργούς, ενώ επικυρώνεται από 7/μελή επιτροπή που ανέλαβε την υλοποίηση της πρωτοβουλίας. Το Γραφείο Εθελοντισμού Δ. Κοζάνης, ο Φανός Αϊ Δημήτρη «Τα Παρταλόπλα», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’ θμιας Εκπ/σης Κοζάνης, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Β΄θμιας Εκπ/σης Κοζάνης, το ΚΕΠΚΑ Δυτ. Μακεδονίας, ο Σύλλογος Αρτοποιών Κοζάνης , η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και με την καταλυτική συνδρομή μελών Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας –Θράκης στην ΠΕ Κοζάνης και Κοινωνικών Λειτουργών.

   «Κουμπαράδες Αλληλεγγύης» έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης όπως στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, Αναψυκτήριο Δ. Κοζάνης, ΕΒΕ, σε χώρους συναυλιών καθώς και στις τράπεζες: 2 τράπεζες Αγροτικής, 2 τράπεζες Πειραιώς, Συνεταιριστική, 2 Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια, Μillenium, Probank, Marfin Egnatia.

    Το «Δίκτυο Εθελοντικής Προσφοράς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» του Γραφείου Εθελοντισμού Δ. Κοζάνης με τους Συλλόγους, Εργασιακά Σωματεία και ευαισθητοποιημένους πολίτες για το μήνα Νοέμβριο ενίσχυσε:

-                                             σε είδη ξυλείας : 4 οικογένειες

-                                             σε λογαριασμούς : 7 οικογένειες

-                                             σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη :1 οικογένεια

 

 Το Δίκτυο ευχαριστεί δύο ευαισθητοποιημένους συνδημότες μας που προσέφεραν από το υστέρημά τους ένα χρηματικό ποσό καθώς και όλους όσους βοήθησαν την προσπάθειά μας.

  Στήριξε κι εσύ το συμπολίτη σου

Προσέφερε κι εσύ στον Κουμπαρά Αλληλεγγύης