Επιστροφή

Συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Κοζάνης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Κοζάνης συνεχίζει τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας κινητοποιώντας πολίτες όλων των ηλικιών. Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του covid-19, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτέμβρη, η δράση «Περίπατος με την Τρίτη Ηλικία στην Ιστορία της Κοζάνης». Με αφετηρία το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης και τερματισμό την πλατεία της Σκ’ρκας, η διαδρομή μέσα από τα στενά δρομάκια της Κοζάνης ξύπνησε αναμνήσεις και αφηγήσεις σε μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Κοζάνης. 
Σκυτάλη θα πάρει το απόγευμα η διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Το Δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία στην Aυτόνομη και Aσφαλή Mετακίνηση». Καλούμε τους πολίτες να την παρακολουθήσουν στο κανάλι του Δήμου Κοζάνης στο youtube, σήμερα 18 Σεπτέμβρη και ώρα 17.00.
Ομιλητές :
Μπαλατσός Βασίλης  (Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης)
Κούτσιανος Βασίλης (Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής
Μακεδονίας)
Μίγγος Μιχάλης (Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας ΠΕ Κοζάνης)
Γιώτας Ηλίας (Σύλλογος Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας)
Λότσιος Αθανάσιος (Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Δ. Μακεδονίας)
Παφύλη Ελένη (Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμού Ν. Κοζάνης)

Η ημέρα θα κλείσει με «Πεζοπορία στα Μονοπάτια του Αηλιά», μια δράση που διοργανώνει ο ΕΟΣ Κοζάνης. Σημείο εκκίνησης το Πάρκο Ηπειρωτών, ώρα 18.00. 
Περνώντας από το πυκνό δασάκι, η πορεία θα συνεχιστεί στο δίκτυο μονοπατιών που ο Κώστας Μπέλλας με προσωπικό κόπο και καθημερινή φροντίδα κατασκεύασε στον ορεινό όγκο του Αηλιά. Θα πραγματοποιηθεί μια στάση στο «Ελληνοτόπι». Μέχρι εδώ ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά χαμηλός - ενδείκνυται και για μικρούς πεζοπόρους, παιδάκια που μαζί με τους γονείς τους μπορούν να πάρουν μια μικρή γεύση πεζοπορίας. Όσοι επιθυμούν θα συνεχίσουν τη διαδρομή κυκλώνοντας τον λόφο του Αηλιά με κατεύθυνση τους Περιστερώνες, το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου και την εκκλησία του Αηλιά. Επόμενος σταθμός τα γραφεία του ΕΟΣ και έπειτα ξεκινά η επιστροφή. Η συνολική διαδρομή χαρακτηρίζεται ήπια, έχει μήκος 5χλμ και διαρκεί 2,5 περίπου ώρες.