Επιστροφή

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες του Δήμου Κοζάνης για «πράσινη» τηλεθέρμανση

Η διερεύνηση των όρων για «πράσινη» λειτουργία της τηλεθέρμανσης αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, στην αίθουσα «Κοβεντάρειο». 
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο διευθυντής της Υπηρεσίας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Σέργης,  το στέλεχος  της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) Μαρία Τζανιδάκη, καθώς και εκπρόσωποι της Διεθνούς Συμβουλευτικής Niras, η οποία είναι σύμβουλος για την εκπόνηση της Προμελέτης Σκοπιμότητας-ΣΔΙΤ Τηλεθέρμανσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, στη διαδικασία παρέστησαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Κώστας Κυτίδης, καθώς και ο διευθυντής της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, Βασίλης Πανούσης. 
 
Οι εκπρόσωποι της Niras παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης που εκπόνησαν σχετικά με τη διερεύνηση των τεχνικών όρων που θα καταστήσουν  βιώσιμο το «πρασίνισμα» της τηλεθέρμανσης.  Η έρευνα μελέτησε την υφιστάμενη κατάσταση, τις ανάγκες, καθώς και τα τεχνικά σενάρια, ώστε το έργο να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. 
 
Η  δημοτική αρχή συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε  η τηλεθέρμανση να οδηγηθεί σε «πράσινη» λειτουργία και απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, ώστε οι πολίτες να μην επιβαρύνονται με φόρους διοξειδίου του άνθρακα, και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το αγαθό, οικονομικό και περιβαλλοντικό,  της τηλεθέρμανσης.