Επιστροφή

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο


Ευρεία σύσκεψη, παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 στο Υπουργείο Υγείας για την κατάσταση στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Λευτέρης Ιωαννίδης Δήμαρχος Κοζάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δυτ. Μακεδονίας Σταύρος Γιαννακίδης, ο Γιώργος Κίρκος Διοικητής της 3ης ΥΠΕ,  ο Αντώνης Κύρινας Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, ο Λάζαρος Μαλούτας επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Κοζάνης, ο Χαράλαμπος Τσεβεκίδης Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, ο Κώστας Κυριακίδης Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης και Δημοτικός Σύμβουλος, ο Αναστάσιος Σιδηράς αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης και ο Άρης Κουρκούτας Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν.Κοζάνης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Κοζάνης και είχε ως θέμα την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στην λειτουργία του Μαμάτσειου Νοσοκομείου.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης αλλά και ο υπόλοιποι εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων, που απαρτίζουν τη  συντονιστική επιτροπή για την υγεία στον Δήμο Κοζάνης, κατέθεσαν στον Υπουργό την πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση για βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Έθεσαν το μείζον θέμα της δραματικής υποστελέχωσης ζωτικών κλινικών του Νοσοκομείου, ενώ μετέφεραν για πολλοστή φορά την αγωνία των πολιτών της περιοχής, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε στο συλλαλητήριο της 9 Δεκ 2016 αλλά και καθημερινώς.

Ο Υπουργός από την πλευρά του ανέπτυξε το σχεδιασμό του Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης νοσοκομείων της χώρας και δεσμεύτηκε πως το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται σημαντικός αριθμός προσλήψεων που θα βελτιώσει την κατάσταση. Συγκεκριμένα έκανε αναφορά για προσλήψεις στο αμέσως προσεχές διάστημα, 7 μονίμων γιατρών, 11 επικουρικών και 13 νοσηλευτών και άλλων ειδικότητων στο Μαμάτσειο.

Σχετικά με το γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου, αναφορικά με την αναδιαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη, ο Υπουργός διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για συρρίκνωση ή κατάργηση δομών στο σύστημα υγείας και πρόσθεσε πως δεν έχει ανοίξει, από πλευράς Υπουργείου, κάτι που είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του,  διάλογος σχετικά με την δομή του υγειονομικού χάρτη στην Δυτ. Μακεδονία. Προτεραιότητα, όπως ανέφερε ο κ. Ξανθός, του Υπουργείου Υγείας στην παρούσα φάση είναι η σταθεροποίηση του συστήματος και η λειτουργία όλων των υφιστάμενων δομών.

Αναμένουμε πλέον την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού Υγείας, ώστε να αρχίσει σταδιακά να αντιστρέφεται η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του.