Επιστροφή

Την έντονη αντίδραση του για το επικείμενο κλείσιμο της Καρδιολογικής Κλινικής και της Στεφανιαίας Μονάδας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, εξέφρασε χθες στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Την έντονη αντίδραση του για το επικείμενο κλείσιμο της Καρδιολογικής Κλινικής και της Στεφανιαίας Μονάδας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, εξέφρασε χθες στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

Ο κ. Μαλούτας, ο οποίος συμμετέχει στο Δ.Σ. του Μαμάτσειου με την ιδιότητα του Δημάρχου Κοζάνης ως θεσμικός εκπρόσωπος των δωρητών Κοζανιτών που συνέβαλαν στην ανέγερση του Νοσοκομείου, πρότεινε στο Δ.Σ. την αναστολή λειτουργίας όλου του νοσοκομείου, προκειμένου η πολιτεία να ασχοληθεί με τα χρονίζοντα προβλήματα λειτουργίας του.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος ενημέρωσε σχετικά το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, τονίζοντας πως ο Δήμος Κοζάνης αλλά και όλη η περιοχή δεν θα δεχτεί ένα τέτοιο, νέο, πλήγμα που θα απαξιώσει εντελώς το Μαμάτσειο Νοσοκομείο.

Θυμίζουμε πως ο κ. Μαλούτας είχε αντιδράσει έντονα και πριν ένα χρόνο, όταν έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, τονίζοντας τότε ότι «Η κυβερνητική πολιτική των τελευταίων ετών στον τομέα της υγείας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Σήμερα η Παιδιατρική Κλινική ενώ σειρά έχει αύριο η Μαιευτική – Γυναικολογική, διότι συναρτάται με τη λειτουργία της Παιδιατρικής. Μεθαύριο έχει σειρά η Καρδιολογική, η οποία έχει μείνει χωρίς ιατρικό προσωπικό. Ως εδώ».

Τότε, ο Δήμαρχος είχε επισκεφθεί το Υπουργείο Υγείας, θέτοντας το πρόβλημα του Μαμάτσειου και απαιτώντας άμεσες και ταχύτατες λύσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν δόθηκαν στο βαθμό που έπρεπε.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Δήμαρχος Κοζάνης προέβη στην εξής δήλωση: «Όταν έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική του Μαμάτσειου, η αντίδραση μας ήταν έντονη και ξεκάθαρη. Δυστυχώς όμως, όσοι θα έπρεπε να πάρουν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, και κυρίως να τις υλοποιήσουν, αποδείχτηκαν για μια ακόμα φορά κατώτεροι των περιστάσεων. Οι περιστάσεις όμως απαιτούν να στηρίξουμε με κάθε τρόπο το Νοσοκομείο μας και αυτό θα κάνουμε. Το Μαμάτσειο δεν θα απαξιωθεί, ούτε θα γίνει ένα ακόμα θύμα της ανικανότητας ορισμένων. Ο Δήμος Κοζάνης μπαίνει για μια ακόμα φορά μπροστά για να λυθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτό το πρόβλημα. Δεν θα δεχτούμε άλλες δικαιολογίες και υπαναχωρήσεις. Μόνο ξεκάθαρες και άμεσες λύσεις».

Προκειμένου να συζητηθεί το όλο θέμα, ο κ. Μαλούτας ζήτησε από την πρόεδρο του Δ.Σ., να συνεδριάσει έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης σήμερα στις 2 το μεσημέρι, παρουσία όλων των φορέων της περιοχής.