Επιστροφή

Τις εντυπώσεις "κλέβει" η θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης "Εκείνος+Εκείνος" στην περιοδεία της

Διαβάστε τις παρακάτω κρτιρικές από την θεατρική παράσταση που δόθηκε στη Λαμία.

Σκουρολιάκος και Χαλκιάς...δυο μεγάλοι ηθοποιοί

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012 13:15
   
 
Καίρια επιλογή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης το φετινό ανέβασμα του συγκεκριμένου έργου του Μουρσελά "ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ" με την εγχώρια κρίση να εκτοξεύεται στα ύψη και τη σήψη του «νεοπλουτισμού του νεοέλληνα» να χτυπάει κόκκινο!

Από τη Λαμία ξεκίνησε η χειμωνιάτικη περιοδεία του Εκείνος και Εκείνος από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με τον Πάνο Σκουρολιάκο και Τάσο Χαλκιά.
 

Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, παρότι έξω η βροχή και το κρύο συνεχιζόταν… Μέσα όμως στη σκηνή του, το υποκριτικό ταλέντο των δύο αυτών ηθοποιών, την είχαν μετατρέψει σε εστία θέρμανσης, συναισθημάτων, αναμνήσεων, ανεμελειάς και πολλά άλλα… και όλα αυτά με χιούμορ που χαρίζει όντως ουσιαστική ψυχαγωγία και διασκέδαση . . .
 

Η αναζωογονητική σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία του Γιάννη Καραχισαρίδη αφαίρεσε από το έργο τις τηλεοπτικές καταβολές του, με πολύ καλό αποτέλεσμα.
 

Εν κατακλείδι,αυτό το είδος θεάτρου που εξακολουθεί να προτείνει εν έτει 2012 το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, με όλες τις τυποποιήσεις, εδώ θριαμβεύει χάρη στους ήπιους υποκριτικούς χειρισμούς των πρωταγωνιστών του.
 

Θα ήταν παράλειψη εάν δεν επεσημάναμε για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων και του κρίσιμου ρόλου που μπορούν να διαδραματίζουν στον πολιτισμό μας όταν οι ιθύνοντες τους το επιτρέπουν. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης δείχνει πως μπορεί να συνεχίσει με αποτελεσματικότητα προς αυτή την κατεύθυνση, ακόμη και σε τέτοιες εποχές που η οικονομική κρίση της χώρας μας μας οδηγεί και σε κρίση πολιτισμού! Η κοζανίτικη περίπτωση ας βρει σύντομα μιμητές.

Φωτογραφίες: Κ. Μυλωνάς