Επιστροφή

Τις συμβάσεις υλοποίησης δύο νέων έργων υπέγραψε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

 

Τηλ.: 24613 50324

FAX: 24610 27065
E-mail: mme@kozanh.gr
Website: www.kozanh.gr

Ταχ. Δ/ση: Πλ. Νίκης 1

Πληροφορίες: Νατάσα Χατζηγεωργίου

 

Προς ενημέρωση συντακτών

 
 
 

Κοζάνη, Πέμπτη 2           Ιανουαρίου 2014

 
 

Τις συμβάσεις υλοποίησης δύο νέων έργων υπέγραψε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Τις συμβάσεις για την υλοποίηση των έργων του Δήμου Κοζάνης που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα LEADER στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013», με τίτλο « Ανάδειξη τοποθεσίας Πύργος Αηλιά στην Τ.Κ. Λευκοπηγής» καθώς και «Δημιουργία ολοκληρωμένου υλικού με στόχο την συνολική προβολή και ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτιστικού-πολιτισμικού και φυσικού πλούτου του Δήμου σε διεθνές επίπεδο», υπέγραψαν ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας και ο πρόεδρος της ΑΝΚΟ Α.Ε., Κυριάκος Μιχαηλίδης.

Το πρώτο έργο αφορά  στην διαμόρφωση της δενδρόφυτης περιοχής του Πύργου Αηλιά που βρίσκεται στην Τ.Κ. Λευκοπηγής  που αποτελεί χώρο περιπάτου και αναψυχής των κατοίκων. Οι εργασίες που προτείνονται είναι  διάνοιξη μονοπατιού που θα οδηγεί σε ξύλινο παρατηρητήριο, δύο κιόσκια, πέτρινη βρύση, παιδική χαρά κλπ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €60.233,10 ευρώ.

Το δεύτερο έργο αφορά στη δημιουργία λευκώματος με πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και εμπεριστατωμένα κείμενα τα οποία θα αναδεικνύουν την ιστορία, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά καθώς και το φυσικό κάλλος του τόπου.

Πιο συγκεκριμένα στις περιοχές ορισμένων φωτογραφιών θα εμπεριέχεται η λειτουργία τεχνολογικής εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας.

Στόχος η παγκόσμια προβολή της Κοζάνης μέσω της παραγωγής του λευκώματος σε 2 γλώσσες (ελληνικά – αγγλικά).

Επίσης θα δημιουργηθούν έντυπα, αφίσες και καρτ ποστάλ  με στόχο την τουριστική προβολή του Δήμου & την ανάδειξη των επιμέρους στοιχείων που τον κάνουν μοναδικό. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €76.984,47 ευρώ.

 
 
Δείτε το βίντεο

Τις συμβάσεις υλοποίησης δύο νέων έργων υπέγραψε ο Δήμαρχος Κοζάνης from Dimos Kozanis_Press Office on Vimeo.