Επιστροφή

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΙΛΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ

Η τέχνη του Θεάτρου Σκιών γιορτάζεται στη χώρα μας δυο φορές το χρόνο: α) Στις 28 Μαρτίου, ημερομηνία την οποία έχει θεσπίσει το Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Θεάτρου Σκιών (για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά) και β) στις 27 Αυγούστου, του Αγίου Φανουρίου, του Προστάτη των Καραγκιοζοπαιχτών.

Το «Μακεδονικό Θέατρο Σκιών», στα πλαίσια της συμμετοχής του στους φετινούς εορτασμούς της Παγκόσμιας Μέρας Θεάτρου Σκιών, θα παρουσιάσει το ηρωικό έργο «Ο Καραγκιόζης και η Μονομαχία» στο Δημοτικό Σχολείο Κοίλων Κοζάνης, την Δευτέρα 28 Μαρτίου και ώρα 10 για τους μαθητές και τις μαθήτριες της σχολικής μονάδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμπαράσταση και την αρωγή του Διευθυντή του Σχολείου κ. Ιωάννη Καζαντζίδη και των συναδέλφων εκπαιδευτικών.

          Η υπόθεση του έργου σχετίζεται και με τον πρόσφατο εορτασμό της 25ης Μαρτίου και συνοψίζεται ως εξής: Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, ο Πασάς καλεί ένα φημισμένο πολεμιστή από την Ανατολή, για να εκδικηθεί τον επαναστάτη Καπετάν Στράτο. Ο συγκεκριμένος πολεμιστής όμως εμπνέει ανησυχία όχι τόσο λόγω της ανδρείας του, αλλά κυρίως εξαιτίας των ύπουλων μεθόδων που χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της μάχης. Εξολοθρεύει λοιπόν με μπαμπεσιά τα καλύτερα παλικάρια του Καπετάν Στράτου και ετοιμάζεται με προσοχή για την τελική και πιο αποφασιστική αναμέτρηση. Ο Καραγκιόζης όμως δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη...