Επιστροφή

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης φιλοξενεί τη "Φαλακρή τραγουδίστρια" του Ιονέσκου από την ομάδα Θέατρο “ΔΕΝ”


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Το ΔΗΠΕΘΕ προτείνει», μέσω του οποίου το ΔΗΠΕΘΕ φιλοξενεί επιλεγμένες παραστάσεις που ξεχώρισαν, υποδεχόμαστε τη «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ιονέσκο από την ομάδα Θεάτρο «Δεν».

 

Μετά τις sold out παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη, η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» αλλάζει χτένισμα και ταξιδεύει στην Κοζάνη την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 21:00 στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης.


Η ΦΑΛΑΚΡΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ


Η ουσία του θεάτρου, λέει ο Ε. Ιονέσκο, είναι η διόγκωση. Για να ξεπεράσουμε την άχρωμη εκείνη περιοχή που δεν είναι ούτε ζωή ούτε θέατρο, πρέπει να υπερβάλλουμε. Να σπρώχνουμε τα πρόσωπα, τις ιστορίες, ακόμα και τα ντεκόρ, πέρα από τα όρια του αληθινού ή του αληθοφανούς, για να φτάσουμε σε κάτι που είναι πιο αληθινό απ´ την ίδια τη ζωή: στη μεγεθυμένη και θεατρική εικόνα της ζωής, που εισχωρεί βαθιά κάτω από την επιφάνεια της πραγματικότητας.


Η "Φαλακρή Τραγουδίστρια" ανέβηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1950 και από τότε παίζεται κάθε χρόνο χωρίς διακοπή. Θεωρείται ένα έργο σταθμός στο ευρωπαϊκό θέατρο, το οποίο καθιέρωσε το "θέατρο του παραλόγου".

Ο Ε. Ionesco συγκαταλέγεται στις κορυφαίες μορφές του σύγχρονου θεάτρου μαζί με τον S. Beckett και τον H. Pinter.

Η "Φαλακρή Τραγουδίστρια" αποτελεί μια πλούσια σε συμβολισμούς κωμωδία, μια περιγραφή της καθημερινότητας της μικροαστικής κοινωνίας μας, όπου οι πληροφορίες και η ακατάσχετη φλυαρία έχουν καταβάλει τη σκέψη.

Όλα μοιάζουν κανονικά, αλλά δεν είναι... Γι' αυτόν τον λόγο "η φαλακρή τραγουδίστρια" χτενίζεται πάντα με τον ίδιο τρόπο...


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Βασίλης Βασιλάκης
Μουσική παράστασης: Δήμος Βρύζας
Σκηνικά: Γιώργος Μπάμπος Λαμπρόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης
Κοστούμια: Στέλλα Γκρεκιώτη
Φωτισμοί: Βασίλης Βασιλάκης

Παίζουν:Λάζαρος Θεοδωρακόπουλος, Βίκυ Ίτσιου, Γιάννης Κοντός, Σιδέρης Νανούδης, Κλέα Σαμαντά, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου

Graphic Design: Ines Ballesteros
Φωτογραφίες: Βαρβάρα Γεωργιάδου

 

Δείτε τα teaser της παράστασης:

 

https://www.youtube.com/watch?v=BzVdOO0qL_8

Τιμές εισιτηρίων: 10 Ευρώ κανονικό, 8 Ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων)
Πληροφορίες-κρατήσεις ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης: 6987991949Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά