Επιστροφή

Το διοικητή του Νομαρχιακού Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου 2010, ο Δήμαρχος Κοζάνης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τον διοικητή του Νομαρχιακού Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, κ. Νικόλαο Κίτσιο, επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου 2010, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο, Αναστάσιο Αναστασούδη, που συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, ως αναπληρωτής του Δημάρχου.
Ο Δήμαρχος και ο κ. Αναστασούδης, στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου του Δημάρχου στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, είχαν μία γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Κίτσιο.

Ο κ. Μαλούτας επεσήμανε στον Διοικητή του νοσοκομείου, ότι «αναλαμβάνει καθήκοντα σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όσο και για το νοσοκομείο.
Μετά από μία μακρά περίοδο εγκατάλειψης και παραλείψεων, το Μαμάτσειο Νοσοκομείο αλλά και το δημόσιο σύστημα υγείας γενικότερα έχουν οδηγηθεί σε απαξίωση.
Τα προβλήματα λειτουργίας της παθολογικής κλινικής, καρδιολογικής, της Μ.Ε.Θ. αλλά κυρίως της παιδιατρικής, που οφείλονται στις τρομακτικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους συμπολίτες μας, ενώ οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες παραπόνων.»

Ο κ. Κίτσιος από την πλευρά του, ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειές του, προκειμένου να στελεχωθεί το νοσοκομείο με ιατρικό προσωπικό, καθώς και για την πρόοδο των 31 προσλήψεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, 12 εκ των οποίων είναι υπό κρίση, 11 υπό αξιολόγηση και 8 σε φάση προκήρυξης.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε στον κ. Κίτσιο την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλες τις προσπάθειες που στοχεύουν στη βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου.

Από την άλλη επεσήμανε πως «η ανοχή της τοπικής κοινωνίας έχει εξαντληθεί και πως η πορεία απαξίωσης του νοσοκομείου πρέπει να σταματήσει.
Η ελληνική Πολιτεία είναι υπεύθυνη για την παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες του Δήμου Κοζάνης και για το λόγο αυτό, οποιοδήποτε φαινόμενο κωλυσιεργίας, βραδυπορίας και καθυστέρησης θα μας βρουν αντίθετους.Ο χαμός του μικρού Γιαννάκη Μωϋσιάδη, πρέπει επιτέλους να γίνει μάθημα για τους υπεύθυνους. Δεν χρειάζονται άλλα θύματα.»