Επιστροφή

Τον Δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα επισκέφθηκε η Πρόεδρος του ευρωπαϊκού βραβείου μουσείου της χρονιάς κ. Taja Vovk Van Gaal, στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΖΑΝΗΣ


Τον Δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα επισκέφθηκε η Πρόεδρος του ευρωπαϊκού βραβείου μουσείου της χρονιάς κ. Taja Vovk Van Gaal, στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, προκειμένου να εξετάσει σε δεύτερο στάδιο την υποψηφιότητα του μουσείου για το εν λόγω βραβείο.

Το Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς είναι ένα ετήσιο βραβείο που απονέμεται από το Φόρουμ των Ευρωπαϊκών Μουσείων και απονέμεται σε μουσεία που άνοιξαν πρόσφατα ή σε μουσεία με πρόσφατα ανακαινισμένες εκθέσεις. Η κριτική επιτροπή ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη φαντασία, την παρουσίαση, τον εξοπλισμό, τη χρηματοδότηση, την κοινωνική ευθύνη, το εκπαιδευτικό έργο, το μάρκετινγκ και τη διαχείριση.

Η κ. Van Gaal, συνοδευόμενη από την Διευθύντρια της ΄Λ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κ. Γεωργία Καραμήτρου, συζήτησε με τον δήμαρχο για την σπουδαιότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, καθώς και για τον θεσμό του «Ευρωπαϊκού Μουσείου της χρονιάς».

Ο κ. Μαλούτας αφού εξήρε το τεράστιο έργο που έχει υλοποιηθεί στην Αιανή υπό την επιστημονική καθοδήγηση και διεύθυνση της κ. Καραμήτρου, ενημέρωσε την πρόεδρο του θεσμού για τον πλούτο της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και την επικείμενη υλοποίηση του έργου του νέου της κτιρίου.

Το ραντεβού των δύο πλευρών ανανεώθηκε για την 21η Μαΐου 2011, οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.