Επιστροφή

“Ο Πόντος των Αγίων”, μια πνευματική εκδήλωση, λόγου, εικόνας και μουσικής

 

Μια πνευματική εκδήλωση, λόγου, εικόνας και μουσικής, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18.00, στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού (Φιλίππου Β´ 30, Κοζάνη), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Προλογίζει, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος.
Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα ομιλήσουν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης και την παρουσίαση έχει ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης.
Επί σκηνής θα ερμηνεύσουν ποντιακά τραγούδια θρησκευτικού περιεχομένου, οι Πόντιοι καλλιτέχνες (με αλφαβητική σειρά) : Αλεξανδρίδης Στάθης (τραγούδι), Ανδρεάδης Λευτέρης (τραγούδι) , Ιωακειμίδης Δημήτρης (λύρα), Κοκκινίδης Νίκος (λύρα), Παγκαλίδης Ηλίας (λύρα), Παπαδόπουλος Κυριάκος (κλαρίνο), Πουτακίδης Κώστας (τραγούδι), Χαιτίδης Γιώργος (νταούλι).
Επίσης, θα προβληθούν ολιγόλεπτα βίντεο, με σημείο αναφοράς Αγίους του Πόντου και το βίο της Αγίας Σοφίας Κλεισούρας και του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Κοζάνης, των Ποντιακών Σωματείων του Δήμου Κοζάνης «Ευξείνιος Κύκλος» και του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.