Επιστροφή

2.277 παιδιά συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης


Ολοκληρώθηκαν στις 31 Ιανουαρίου 2020 τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, που ξεκίνησαν στις 24 Οκτωβρίου 2019 και πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης. Για τα δύο αυτά προγράμματα πραγματοποιήθηκαν 68 συνολικά εκδηλώσεις, στις οποίες πήραν μέρος 45 σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης και 2.277 παιδιά. 

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή πρωί παιδιά των σχολείων της περιοχής μας έρχονταν στο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου της Βιβλιοθήκης και συμμετείχαν στα προγράμματα   “Με αγαπώ δεν μου θυμώνω και τη βία εξοντώνω” και “Παραμύθι χωρίς σύνορα”. 

Το πρόγραμμα “Με αγαπώ δεν μου θυμώνω και τη βία εξοντώνω” ήταν ένα πρόγραμμα  αυτοεκτίμησης ,συναισθηματικής ανάπτυξης και διαχείρισης συγκρούσεων. Απευθυνόταν σε  παιδιά ηλικίας από 8 έως 11 χρονών και κάθε φορά φιλοξενούνταν τέσσερις διαφορετικές σχολικές τάξεις, η κάθε μία ξεχωριστά. 

Το πρόγραμμα υποστηριζόταν από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας,το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης με επικεφαλής τον Αναπληρωτή καθηγητή κ. Γεώργιο Ιορδανίδη, συντονίστρια ήταν η εκπαιδευτικός, δικηγόρος και διαμεσολαβήτρια κ. Ελεονώρα Δ. Μπέσσα και εκπαιδεύτρια η εκπαιδευτικός, διαμεσολαβήτρια κ. Θεοδώρα Μάραντου. 

Το πρόγραμμα  “Παραμύθι χωρίς σύνορα” στόχευε στο να δείξει στα παιδιά πως η βιβλιοθήκη είναι ένα παράθυρο ανοικτό στον κόσμο και ότι μπορεί να τους προσφέρει την πρόσβαση σε πολλές και ποικίλες πηγές γνώσεων, ιδεών και απόψεων και να καλλιεργήσει τον ψηφιακό γραμματισμό δια μέσου πολιτιστικών και δημιουργικών δράσεων προσανατολισμένων στην ανάγνωση και τη διαδραστικότητα. Πήραν μέρος παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών από την πρώτη μέχρι την τέταρτη τάξη.