Επιστροφή

Απάντηση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης Ζήση Πεσλή σε δημοσίευμα

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα το άρθρο του κ. Γιάννη Τσιομπάνου, το οποίο αναφέρεται και σχολιάζει πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης, σχετικά με τη δημιουργία αναψυκτηρίου στο χώρο του Δημοτικού Κήπου Κοζάνης.

            Και η έκπληξη μου αυτή γινόταν όλο και μεγαλύτερη όσο διάβαζα το συγκεκριμένο κείμενο καθώς διαπίστωσα πως ο κ. Τσιομπάνος αντί να αναφερθεί επί πραγματικών γεγονότων και πράξεων, ύφαινε ένα σενάριο φωσκολικού τύπου.

            Λειτουργώντας χρόνια μέσα στην κοινωνία μας, έχω αποδείξει πως όχι απλώς σέβομαι την έκφραση αντίθετων απόψεων, κάτι το οποίο εξάλλου θεωρώ και ως βασικό συστατικό της Δημοκρατίας μας, αλλά τις ακούω προσεκτικά και αντιπαραθέτω τα δικά μου επιχειρήματα. Δυστυχώς όμως στην περίπτωση του κ. Τσιομπάνου αυτό δεν μπορεί να γίνει καθώς η δική μου φαντασία υπολείπεται πολύ της δικής του.

            Επί των πραγματικών γεγονότων τώρα. Κατ΄ αρχήν ο κ. Τσιομπάνος όφειλε να γνωρίζει πως το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και η τελική απόφαση είναι στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου.

            Έπειτα δεν θα έπρεπε να ξεφύγει της προσοχής του πως η πρόταση για τη δημιουργία του αναψυκτηρίου υπερψηφίστηκε και από τα 11 μέλη του Συμβουλίου, τρία εκ των οποίων προέρχονται απ΄ τη Δημοτική παράταξη της κ. Νανοπούλου, με την οποία και ο ίδιος ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Γιατί δεν μπήκε, λοιπόν, στον κόπο να τους ρωτήσει σχετικά με το θέμα αυτό;

            Την απάντηση τη γνωρίζει ο ίδιος αλλά εγώ προσωπικά δε γνωρίζω από πού ορμώμενος έδωσε στο σενάριο του διαστάσεις «θρίλερ» και «οικονομικού εγκλήματος» προτρέχοντας και φτάνοντας μέχρι και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν εάν και εφόσον με το καλό γίνει το αναψυκτήριο, για τον τρόπο και το καθεστώς που αυτό θα λειτουργήσει. Να υποθέσω ότι αν και νέος άνθρωπος εμφορείται από ξεπερασμένες νοοτροπίες τύπου «ό,τι δεν μπορείς να κάνεις, χάλασε το», τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αυτού του τόπου έχει καταδικάσει και αφήσει στο μακρινό παρελθόν;

            Δεν επιθυμώ να παρασυρθώ απ΄ τη δική του λογική φτιάχνοντας σενάρια για να απαντήσω στο δικό του. Θα πρέπει όμως ο ίδιος να απαντήσει στη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας που εδώ και καιρό ζητούν τη δημιουργία αναψυκτηρίου και τουαλετών στο Δημοτικό Κήπο, συμπολιτών μας που τον επισκέπτονται πολύ συχνά και περνούν πολλές ώρες σ΄ αυτόν.

            Γιατί το ζητούν όλοι αυτοί; Έχουν κάποια «ύποπτα κίνητρα», ή στοχεύουν σε κάτι που εμείς όλοι δεν γνωρίζουμε, αλλά το ανακάλυψε ο κ. Τσιομπάνος; Ας μας το πει δημοσίως να το μάθουμε…

            Εάν το συγκεκριμένο δημοσίευμα αφορούσε εμένα προσωπικά δεν θα απαντούσα σε καμιά περίπτωση στον κ. Τσιομπάνο. Το κάνω όμως διότι ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης, τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοι μου σ΄ αυτό, έχουμε λάβει μια εντολή απ΄ τους πολίτες. Να αφουκραζόμαστε τις επιθυμίες τους, να ιεραρχούμε τις ανάγκες και να προωθούμε τα δίκαια και λογικά αιτήματα τους, προκειμένου να συμβάλλουμε και εμείς στην ανάπτυξη του τόπου μας, είμαστε υποχρεωμένοι δε να απαντούμε σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα.

            Δημοσιεύματα τα οποία εξακολουθούν να μας είναι ακατανόητα και να μην μπορούμε να αντιληφθούμε σε τι τελικά αποσκοπούν.

            Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε το κόστος και την ευθύνη να καταθέτουμε με θάρρος και παρρησία τις προτάσεις που πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουν τη ζωή στην πόλη μας και θα το πράττουμε πάντοτε αυτό αδιαφορώντας για το αν θα υπάρξουν συμπολίτες μας σαν τον κ. Τσιομπάνο που θα προσπαθούν να μας πλήξουν δημιουργώντας αποτυχημένα σενάρια φωσκολικού τύπου.

            Στο κάτω, κάτω θα μας κρίνουν όλους οι συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους και σ΄ αυτούς εμείς θα λογοδοτούμε πάντα.

 

Με εκτίμηση

Ζήσης Πεσλής

Πρόεδρος Συμβουλίου

Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης

   


Διαβάστε εδώ το άρθρο του Γιάννη Τσιομπάνου