Επιστροφή

ΔΗΠΕΘΕ: «Ιf Only, ή τι συμβαίνει όταν τα παραμύθια γίνονται εφιάλτες», 17-18 Μαΐου

Η παράσταση Ιf Only ή τι συμβαίνει όταν τα παραμύθια γίνονται εφιάλτες, από την ομάδα Cake Tree Theatre» παρουσιάζεται την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Μαΐου στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Μέρες Θεάτρου”.

 

Είναι μια επαναπροσέγγιση του κλασικού παραμυθιού των αδερφών Γκριμ, Χιονάτη. Στημένη σε ένα περιβάλλον ονειρικής πραγματικότητας με την αισθητική του 1930, η παράσταση είναι μια μελοδραματική εκδοχή αυτού που συχνά θυμόμαστε ως ένα γλυκό παραμύθι.


Η παράσταση δανείζεται τη φόρμα του βωβού κινηματογράφου για να αναπαραστήσει επί σκηνής μια ιστορία διαχρονική. Οι ηθοποιοί, ως περιοδεύων κωμικός θίασος, ανακαλύπτουν επί σκηνής την ιστορία σε μορφή καρτών και επιχειρούν να την εξιστορήσουν στους θεατές χωρίς την παραμικρή χρήση λόγου.

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθετική επιμέλεια
CakeTree Theatre &
Στέφανος Αχιλλέως
Επιμέλεια κίνησης
Γεώργιος Ανδρουλάκης
Κατασκευή κοστουμιού
Παναγιώτης Πάνος
Ελένη Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες
Γιάννης Ζινδριλής
Παίζουν
Στέφανος Αχιλλέως,
Έλενα Μεντζέλου,
Χρυσάνθη Παπαγεωργίου,
Γιάννης Πλιάκης
 
 
 
 
Η ΟΜΑΔΑ CAKETREE THEATRE
 

Η διεθνής ομάδα CakeTree Theatre έχει ως βάση της το Λονδίνο. Ιδρύθηκε το 2012 από απόφοιτους του μεταπτυχιακού προγράμματος MA in Physical Theatre (International Ensemble) του πανεπιστημίου St Mary's (Twickenham) στο Λονδίνο με μέλη από έξι διαφορετικές χώρες και δύο διαφορετικές ηπείρους. Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιάσει τις βραβευμένες παραστάσεις “If Only” (2012) και “Across The Border” (2012) λαμβάνοντας μέρος στο Camden Fringe Festival και στο Secret Garden Festival στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και σε φεστιβάλ στην Κορέα. Έχουν παρουσιάσει επίσης παραστάσεις δρόμου (street performances) στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (2012) (iScream, Olympians) και στα πλαίσια της ετήσιας διοργάνωσης θεάτρου δρόμου του www.ideastap.com στη Γέφυρα του Λονδίνου (2013-Piknik). Ως ομάδα προσφέρουν εργαστήρια σωματικού θεάτρου σε ενήλικες και εφήβους από το 2012 μέχρι σήμερα.

 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 

Τοποθεσία: «Αίθουσα Τέχνης», Πάρκο Αγίου Δημητρίου, Κοζάνη

 
Ημερομηνία: Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.
 

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 7€, ομαδικό εισιτήριο 5€ (ισχύει για ομάδες άνω των 10 ατόμων)

Ελεύθερη είσοδος:

Α. μέλη συλλόγων Ατόμων με αναπηρία

Β. ειδικά σχολεία, εργαστήρια και κέντρα αποκατάστασης

Γ. μέλη των Κ.Α.Π.Η.
Δ. άνεργοι
 

Προπώληση: «Αίθουσα Τέχνης» και στα γραφεία του

φεστιβάλ στο κέντρο της πόλης (πεζόδομος Ειρήνης και Μουράτη).

 

Τα γραφεία του φεστιβάλ είναι ανοιχτά τις εξής ώρες: 10:30 -14:30 και 18:00-22:00.

 

Πληροφορίες: Τηλ.: 24610 24062

http://dipethekozanis.gr