Επιστροφή

Δωρεά βιβλίων από το Γερμανό Υποπρόξενο στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη

ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Mία σημαντική δωρεά γερμανικών βιβλίων, τα οποία θα προστεθούν στο πλούσιο περιεχόμενο της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009,ο Υποπρόξενος κύριος Harald Wetzlau, ως εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, με παραλήπτη το Δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα. Τον Υποπρόξενο συνόδευε η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Γκαίτε Θεσσαλονίκης, κυρία Ute Petkakis.

Η δωρεά του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας προς τη  Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης περιλάμβανε περίπου 70 βιβλία στη γερμανική γλώσσα, όπως λεξικά και ευρετήρια, αλλά και βιβλία ιστορίας, νέα λογοτεχνικά έργα (όπως για παράδειγμα το μυθιστόρημα “Atemschaukel” της συγγραφέως Herta Muller που τιμήθηκε φέτος με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας), αυτοβιογραφίες καθώς και λαογραφική λογοτεχνία για τη Γερμανία, αξίας 1.250 Ευρώ.

Επίσης το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας δώρισε στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη μια ετήσια συνδρομή της εβδομαδιαίας εφημερίδας „Griechenland-Zeitung“, η οποία παρέχει ενημέρωση για την επικαιρότητα στην Ελλάδα στη γερμανική γλώσσα και απευθύνεται κυρίως σε Γερμανούς υπηκόους που κατοικούν στην Ελλάδα, αλλά και σε Έλληνες αναγνώστες που ζουν στη Γερμανία και στην Ελλάδα.Ο κ. Wetzlau αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εγκάρδια υποδοχή του, τόνισε «Στόχος της επίσκεψής μου, ήταν να δείξω πως οι αρμοδιότητες του προξενείου δεν περιορίζονται στη Θεσσαλονίκη, και να εκφράσω την επιθυμία μου για συνεργασία και με άλλες περιοχές σε διάφορους τομείς. Με τη σημερινή επίσκεψη σηματοδοτείται ένα νέο ξεκίνημα για μία γερή και πιο έντονη συνεργασία, μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του Γερμανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, καθώς και του Ινστιτούτου Γκαίτε».

Ο κ. Μαλούτας αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Γερμανό Υποπρόξενο και την Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Γκαίτε για την προσφορά τους, τόνισε « Καθετί που αναδεικνύει και εμπλουτίζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το κόσμημα της πόλης μας, το αποδεχόμαστε ευχάριστα. Τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή, είναι που μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά. Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή ημέρα, στοχεύουμε σε μια πιο στενή συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα, προκειμένου κι εμείς να ωφεληθούμε γνωρίζοντας τη γερμανική κουλτούρα».

Στην τελετή παράδοσης των δωρηθέντων βιβλίων, παρίσταντο ο Πρόεδρος του ΙΝΒΑ, κ. Μάρκος Φλώρος, καθώς και ο Σύλλογος Ελληνογερμανικής Φιλίας Κοζάνης “Herbert - von – Karajan”.