Επιστροφή

Δωρεά στο ΚΑΠΗ Λευκοπηγής

ΔΩΡΕΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΛΕΥΚΟΠΗΓΗΣ


Μια τηλεόραση τελευταίου τύπου LCD και μια συσκευή DVD, δώρησε η οικογένεια του εκλιπόντος Αχιλλέα Κερασιώτη στο ΚΑΠΗ Λευκοπηγής, για την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων. Στη μνήμη του Αχιλλέα που ήταν πάντα ενεργό μέλλος και του Συλλόγου ΕΜΑΣ Μέγας Αλέξανδρος και του ΚΑΠΗ.

Ο Αχιλλέας ήταν πάντα μπροστάρης και στο χορό και στο τραγούδι μαζί με τη σύζυγό του την Έλλη, όπως αποκαλούσε την Ελένη. Στα σούρβα και στο πανηγύρι και σε όλες τις εκδηλώσεις των πολιτιστικών φορέων του χωριού ήταν παρών. Δεν έμεινε απ’ έξω ούτε όταν στήνονταν η εξέδρα και τα σκηνικά στις αποκριές με τα κεραστάρια ή στο πανηγύρι κι ας ήταν σ’ αυτή την ηλικία «εβδομηντάρης» κι ας είχε προβλήματα υγείας, δεν το έβαζε κάτω.

Ο Αχιλλέας είχε το προτέρημα να διηγείται, να αφηγείται γεγονότα νέα και παλιά, παραμύθια και πραγματικότητες, μακρόσυρτα ανέκδοτα και μαγικά εξιλέωσης.

Δεν φείδονταν να κερνάει τους συνδετημόνες του ΚΑΠΗ και όχι μόνο, άλλοτε ξινόγαλο, άλλοτε τουλουμίσιο – νιβατό απ’ τα κατσίκια του κι άλλοτε τηγανιά και τσιγαρίδες απ’ τη δική του παραγωγή, απ’ το γουρούνι που τάιζε στο μαντρί του.

Για όλα είχε άποψη, για τα κοινά και τα συλλογικά, θετική ή αρνητική.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Θα τον θυμόμαστε όλοι με τα καλά του, με τη συμμετοχή του σε όλα τα δρώμενα της μικρής κοινωνίας της Λευκοπηγής.

Εκ μέρους των μελών του ΚΑΠΗ οφείλουμε θερμά ευχαριστήρια στη γυναίκα του Ελένη, τον Κώστα το γιο του που είναι πρόεδρος του ΕΜΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής και σ’ όλη την οικογένεια, του αξέχαστου Αχιλλέα, για τη δωρεά τους.