Επιστροφή

Η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από την Κοζάνη

Εκδήλωση υποδοχής φλόγαςΗ Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από την Κοζάνη

Χαιρετισμός του Δημάρχου

 

     Το   μήνυμα της αλληλεγγύης των λαών και του αθλητικού ιδεώδους της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των χειμερινών αγώνων Βανκούβερ 2010, μετέφερε η Δάδα της Ολυμπιακής Φλόγας κατά το πέρασμά της το μεσημέρι της Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009, από την Κοζάνη. Της ομάδας των αθλητών που μετέφεραν την δάδα με την Oλυμπιακή Φλόγα, ηγούνταν ο γνωστός Ολυμπιονίκης της περιοχής μας Γιώργος Γαζής.

   Στην σύντομή  τελετή που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας καλωσόρισε την Ολυμπιακή Αντιπροσωπεία  στην πόλη. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους 21ους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Βανκούβερ  και στο  σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για το πανάρχαιο σύμβουλο των Ολυμπιακών Αγώνων, αναφερόμενος ταυτόχρονα,  στην συνολική προσπάθεια που γίνεται  στο Δήμο  Κοζάνης για την διάδοση του πολιτισμού,  της ειρήνης και του αθλητισμού. ...

 

Στο χαιρετισμό του ο κ  Δήμαρχος επισήμανε:

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την πόλη μας, για την Κοζάνη.

Είναι μια ιδιαίτερη ημέρα γιατί , έχουμε  την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε την Ολυμπιακή φλόγα.

Την Ολυμπιακή φλόγα που αναπαραστά την κλοπή της φωτιάς του Δία από τον Προμηθέα, το πανάρχαιο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το σύμβολο που σηματοδοτεί την ειρήνη, τον πολιτισμό, το ευ αγωνίζεσθαι.

Ας γίνουν αυτές οι αξίες παγκόσμιο και πανανθρώπινο μήνυμα.

Από την Κοζάνη, μια από τις κοιτίδες του Νεοελληνικού Διαφωτισμού ,ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους λαούς σ’αυτό το πανανθρώπινο μήνυμα.

Όμως στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω και κάτι άλλο. Εχουμε συνδυάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους υπεραθλητές και τα οικονομικά οφέλη.

Στην αρχαιότητα, το βραβείο, το έπαθλο, ήταν ένας κότινος ελιάς.

Σήμερα το μήνυμα που δίνουμε εδώ από την Κοζάνη είναι ένα.

Ο αθλητισμός δεν είναι για λίγους, είναι για όλους.

Κι εμείς , στο Δήμο της Κοζάνης, την πρωτεύουσα της Δυτ. Μακεδονίας, που χρόνια τώρα τιμά και αναδεικνύει τις πολιτισμικές αξίες και το αθλητικό ιδεώδες με τη Βιβλιοθήκη, τη Χαρτοθήκη, το Ωδείο και το ΔΗΠΕΘΕ, την ενίσχυση του (αγνού) σωματειακού αθλητισμού, που είναι το κύτταρο του αθλητισμού, την αποκέντρωση των αθλητικών υποδομών, την ενίσχυση και υποστήριξη του μαζικού αθλητισμού, αυτό το έχουμε κάνει πράξη.

 

Καλό δρόμο στην Ολυμπιακή Φλόγα.

 

Καλή επιτυχία στο Βανκούβερ.

 

Καλή επιτυχία στους 21ους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες».