Επιστροφή

Εγκαίνια λειτουργίας παραρτήματος ΑΣΠΑΙΤΕ Δυτικής Μακεδονίας

 

Εγκαινίασε τη λειτουργία του, το απόγευμα της Δευτέρας, το παράρτημα ΑΣΠΑΙΤΕ Δυτικής Μακεδονίας, στην αίθουσα  «Φίλιππος» της Λέσχης Αξιωματικών Κοζάνης.

Τη λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, παρουσία του υφυπουργού υποδομών μεταφορών και δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου, του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, του διευθυντή ΕΠΠΑΙΚ Δυτικής Μακεδονίας Βλάση Μπονάτσου, και πλήθους κόσμου.

Ο δήμαρχος Κοζάνης επεσήμανε στις δηλώσεις του πως «η ίδρυση του παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ ολοκληρώνει το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κοζάνη, και αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την πόλης μας». Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Μαλούτας τόνισε πως «το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παρέμεινε αυτόνομο, η Πολυτεχνική Σχολή στην Κοζάνη ενισχύθηκε με ένα ακόμη τμήμα και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας υπέστη τις μικρότερες δυνατές προσαρμογές μέσω του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ».  Συνέχισε λέγοντας πως «ευτυχής αυτή πορεία που έρχεται να ολοκληρωθεί σήμερα, ξεκίνησε το καλοκαίρι και ολοκληρώνεται σήμερα με τα εγκαίνια και την έναρξη λειτουργίας ενός ακόμη τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην πόλη μας, την Κοζάνη, του παραρτήματος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της ΑΣΠΑΙΤΕ, που όπως είπα και πριν έχει σκοπό την επιμόρφωση και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών».

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στην πόλη της Κοζάνης το «Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης» (ΕΠΠΑΙΚ) Δυτικής Μακεδονίας της ΑΣΠΑΙΤΕ. Το «ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.)» έχει δυναμικότητα 200 επιμορφωμένων. Ο Δήμος Κοζάνης θα υποστηρίξει με έμψυχο δυναμικό γραμματειακής υποστήριξης, καθώς και  με υποδομές (γραφεία ,τηλέφωνα, Η/Υ, και εν γένει τις απαραίτητες υποδομές (διαμέσου των σχολικών του επιτροπών) τη λειτουργία  του παραρτήματος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε, στο κτήριο του 2ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ θα αναλάβει την εκτέλεση όλων των προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ (Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης), τριμήνων επιμόρφωσης και γενικά κάθε προγράμματος εκπαίδευσης, κατάρτισης, τόσο σε προπτυχιακό (μη πτυχιούχους), όσο και σε μεταπτυχιακό (σε πτυχιούχους) επίπεδο, ενώ θα συμμετέχει με τον επιστημονικό υπεύθυνο σε συσκέψεις τεχνικού, οργανωτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα. Το κόστος της παροχής των υποδομών θα καλυφθεί από τον Δήμο της Κοζάνης, ενώ το κόστος υλοποίησης των προγραμμάτων και κάλυψης των εκπαιδευτικών δαπανών από την ΑΣΠΑΙΤΕ.

 

Δείτε το βίντεο από τα εγκαίνια

131119_ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΠΑΙΤΕ ΚΟΖΑΝΗΣ from Dimos Kozanis_Press Office on Vimeo.