Επιστροφή

Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης: « «Τσουνάμι» για τη Δυτική Μακεδονία η απώλεια θέσεων εργασίας [λόγω της απολιγνιτοποίησης]»

Την αγωνία του για τις εξελίξεις στη Δυτική Μακεδονία, λόγω της επερχόμενης παύσης της  λιγνιτικής δραστηριότητας,  εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, «Eco News» , ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας. 
Ο Δήμαρχος Κοζάνης υπογράμμισε εμφατικά πώς 8.000 άμεσες θέσεις εργασίας θα χαθούν  τα επόμενα χρόνια, γεγονός που παρομοίασε με «τσουνάμι» για τη Δυτική Μακεδονία. «Το μεγάλο στοίχημα», υπογράμμισε, «είναι ο ελάχιστος χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας» .
Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές προτάσεις, επεσήμανε πως «θέλουμε ο τόπος μας να συνεχίσει να έχει ενεργειακό χαρακτήρα», ενώ ανέφερε πως το σχέδιο που υλοποιείται από το Δήμο Κοζάνης περιλαμβάνει προτάσεις, όπως επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,  Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας, Κέντρα Καινοτομίας, δημιουργία ενός πόλου για το Περιβάλλον, την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή, καθώς και αύξηση της παραγωγικότητας του πρωτογενούς τομέα (αρδευτικά κτλ). Ο κ. Μαλούτας τόνισε πως το Σχέδιο που εκπονείται θα τεθεί υπό δαβούλευση, με στόχο την ενσωμάτωση προτάσεων άλλων φορέων.

Δείτε το βίντεο: