Επιστροφή

Μαραθώνιος Δημιουργικότητας στo MediaLab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

                                                               
 

Future Library Unconference 2013

Βιβλιοθήκες δημιουργικές, βιβλιοθήκες που εμπνέουν τον κόσμο

 
Unconference 2013 | 9 - 10 Δεκεμβρίου 2013

Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο Πειραιώς

&
Μαραθώνιος Δημιουργικότητας στα 9 Media Labs | 6 - 7 Δεκεμβρίου 2013
Δράμα|Κοζάνη|Τρίκαλα|Λειβαδιά|Κόρινθος|Ναύπακτος|Κερατσίνι-Δραπετσώνα|Ηλιούπολη|Χανιά
 

Το 2012 έκλεισε για τοFutureLibrary με το άνοιγμα 8 ανακαινισμένων παιδικών βιβλιοθηκών στην Κεντρική Μακεδονία και την επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου Unconference.

Ακολουθώντας τα χνάρια της περσινής χρονιάς, και φέτος κλείνουμε το χρόνο με το τετραήμερο FutureLibraryUnconference 2013: στις 6 & 7 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε το άνοιγμα των 9 Media Labs με έναν Μαραθώνιο Δημιουργικότητας και στις 9 & 10 Δεκεμβρίου συναντιόμαστε όλοι μαζί στο Μουσείο Μπενάκη για το Unconference 2013.

Συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε ιδέες και να εμπνέουμε την κοινότητα!
 

Μαραθώνιος Δημιουργικότητας στα 9 MEDIALABS | 6-7 Δεκεμβρίου 2013

Οι νέοι, μοντέρνοι και δημιουργικοί χώροι στη Δράμα, την Κοζάνη, τα Τρίκαλα, τη Λιβαδειά, την Κόρινθο, τη Ναύπακτος, το Κερατσίνι-Δραπετσώνα, την Ηλιούπολη και τα Χανιά θα υποδεχθούν τη γενιά «Y», αλλά και το ευρύτερο κοινό με εργαστήρια τεχνολογίας, αστρονομίας, αισθητικής, φωτογραφίας, θεάτρου, μουσικής, comics, yoga, μέχρι και μαγειρικής!

Μέσα από ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να «κατέβουν 100 μέτρα κάτω από τη γη» στα υπόγεια του CERN, να ανακαλύψουν τις δυνατότητες που έχει ένα music studio με εργαστήρια που θα κάνουν DJs και τοπικοί μουσικοί και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, να στήσουν ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο, να εκπέμψουν ζωντανά από τις συχνότητες των βιβλιοθηκών, να μυηθούν στον κόσμο του You Tube και τoυ Google Site, να γιορτάσουν το άνοιγμα των media labs με βραδιές μουσικής και χορού από Hip-Hop μέχρι και Jazz!

 
 

Unconference 2013 | 9-10 Δεκεμβρίου 2013

Φέτος το Unconference είναι πολυπολιτισμικό και διεθνές! Θα φιλοξενήσει περισσότερους από 40 ομιλητές και περίπου 400 συμμετέχοντες, επαγγελματίες στο χώρο των Βιβλιοθηκών, της δημιουργικής βιομηχανίας, του πολιτισμού, του βιβλίου, της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας.

 

Με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αλλά και με τις υποτροφίες που προσφέρθηκαν με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και του Europeana Foundation, καθώς και με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου δημιουργικοί άνθρωποι από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη θα συμμετέχουν και θα παρουσιάσουν πρωτότυπες δράσεις, workshops, performances, διαδραστικές ομιλίες και πολλά ακόμη happenings.

Ανάμεσά τους θα βρεθούν επίσης σημαντικές προσωπικότητες από την αρχιτεκτονική ομάδα Mecanoo, τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες της πόλης Aarhus της Δανίας, το CERN, τη Europeana, τη Βρετανική πρωτοβουλία “Get it Loud in Libraries”, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι, αλλά και τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Σερβίας και της Βουλγαρίας, το Tirana art Lab, τη Google, τη Vodafone, το Συν-Αθηνά και πολλούς άλλους δημιουργικούς οργανισμούς.

Design, καινοτομία, αποθετήρια μνήμης, e-books, γενιά «Υ» είναι κάποιες από τις θεματικές που θα αγκαλιάσουν το φετινό συνέδριο, ενώ σε 2 Βαλκανικές Σκηνές θα ξεδιπλωθούν καινοτόμες πρωτοβουλίες από το χώρο των βιβλιοθηκών και του ευρύτερου πολιτισμικού πεδίου των Βαλκανίων.

 

Κάτω από την «πολύχρωμη ομπρέλα» του FutureLibraryUnconference 2013, οι βιβλιοθήκες θα βρεθούν στο επίκεντρο της ελληνικής και παγκόσμιας σκηνής, ξεκινώντας από ένα διαφορετικό Μαραθώνιο Δημιουργικότητας και ολοκληρώνοντας με το διήμερο «αντι-συνέδριο» στο Μουσείο Μπενάκη.

 

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και είστε όλοι καλεσμένοι!

Ελάτε να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις με ανθρώπους από όλο τον κόσμο!
Η είσοδος είναι ελεύθερη και η συμμετοχή απαιτεί προεγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας.
 

Το συνέδριο θα παρουσιαστεί και ζωντανά με live streaming στο διαδίκτυο (μέσα από την ιστοσελίδα του Unconference 2013).

 

Περισσότερες πληροφορίες για το FutureLibrary:

 
Επικοινωνία για θέματα Τύπου:
Ναταλία Κατηφόρη natalia@opusltd.com | 2130317478 | 6972345289
& Κατερίνα Αποστολοπούλου  katerina@opusltd.com |2130317478 | 6948173955
 
 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΔΩΡΗΤΗΣ
 
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:
 

ΤοΊδρυμαΣταύροςΝιάρχος (www.SNF.org) είναιέναςαπότουςμεγαλύτερουςφιλανθρωπικούςοργανισμούςστονκόσμοκαιπραγματοποιείδωρεέςστουςτομείςτηςτέχνηςκαιτουπολιτισμού, τηςπαιδείας, τηςυγείαςκαιτηςκοινωνικήςπρόνοιας. ΤοΊδρυμαενισχύειμεδωρεέςοργανισμούςπουεπιδεικνύουναποτελεσματικήδιοίκησηκαισωστήδιαχείρισηκαιαναμένεταιναεπιφέρουναισθητές, διαχρονικέςκαιθετικέςκοινωνικέςεπιρροές. Επίσης, τοΊδρυμαστηρίζειενεργάπρογράμματαπουσυμβάλλουνστηνσύμπραξηφορέωνδημόσιουκαιιδιωτικούτομέα, ωςαποτελεσματικάμέσαυποστήριξηςτουκοινούκαλού.

 
 
 
 
                          
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ME TH ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ME TH Ν ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 
C:\Users\Yiannis\Desktop\KTH.jpg
D:\Projects\OPUS\Productions\20131206_Future_Libraries\Sponsors_logos\LIFO.jpg
D:\Projects\OPUS\Productions\20131206_Future_Libraries\Sponsors_logos\elculture.jpg
 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

C:\Users\Yiannis\Desktop\logo Dimou Athineon grammiko.jpg
 
 
 
 
 
 
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ