Επιστροφή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Δήμου Κοζάνης «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα - Αγροτική Οικονομία»

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

 

Τηλ.: 24613 50324

FAX: 24610 27065
E-mail: mme@kozanh.gr
Website: www.kozanh.gr

Ταχ. Δ/ση: Πλ. Νίκης 1

Πληροφορίες: Νατάσα Χατζηγεωργίου

 

Προς ενημέρωση συντακτών

 
 
 

Κοζάνη, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Δήμου Κοζάνης «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα - Αγροτική Οικονομία»

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα - Αγροτική Οικονομία», διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στο  Ξενοδοχείο «Αλιάκμων», στο πλαίσιο του επενδυτικού – αναπτυξιακού συνεδρίου «MoneyShow».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναλύθηκε το  «Τοπικό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη της υπαίθρου, την αναδιάρθρωση  του πρωτογενή τομέα & την ανάδειξη, ενίσχυση και προβολή της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στο Δήμο Κοζάνης, ενώ στο δεύτερο μέρος της ημερίδας παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες της Κοινωνικής Οικονομίας.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, επεσήμανε « θεωρούμε πως ο πρωτογενής τομέας και η κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, είναι δύο τομείς που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, και που το επόμενο διάστημα θα παίξουν ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Σε ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα, τον τομέα της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, είναι σαφής η τάση ενασχόλησης των πολιτών στην περιοχή μας με τις καλλιέργειες και την εκτροφή ζώων. Γι’ αυτό το λόγο και παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί το νέο αυτοδιοικητικό σχήμα με τον Καλλικράτη και ο Δήμος διαθέτει ελάχιστο εύρος αρμοδιοτήτων, εμείς συνειδητά ξεκινήσαμε να προετοιμάζουμε δράσεις για την επόμενη μέρα. Από την άλλη η κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, είναι ένας τομέας που στην πατρίδα μας βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο, παρότι στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί πολύ σημαντικό μέρος των οικονομικών, και συνεισφέρει με σημαντικά ποσοστά στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν».

Στην ημερίδα παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους ο κ.   Μανώλης Διαμαντόπουλος, γεωπόνος, η κ.   Μαγδαληνή Ανδρονικίδου, γεωπόνος πρώην Δ/ντρια ΟΠΕΚΕΠΕ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και ο κ.  Ιωάννης Νασιούλας, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας.

 

Δείτε το βίντεο

131014_Ημερίδα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα - Αγροτική Οικονομία» from Dimos Kozanis on Vimeo.