Επιστροφή

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή μικρών φίλων της ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε για 13η συνεχή χρονιά η καθιερωμένη «Γιορτή Ανακύκλωσης 2010»

ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 13η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ


Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή μικρών φίλων της ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε για 13η συνεχή χρονιά η καθιερωμένη «Γιορτή Ανακύκλωσης», στο χώρο του Δημοτικού Κήπου, το πρωί της Κυριακής 6 Ιουνίου 2010.

Όπως κάθε χρόνο από το 1998, η «Γιορτή Ανακύκλωσης» αφιερωμένη κυρίως στα παιδιά, περιλάμβανε βιωματικές δραστηριότητες όπως παιχνίδια, διαγωνισμούς, συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών, ενημερώσεις και θεατρικές παραστάσεις με θέμα την Ανακύκλωση.

Ειδικότερα οι μικροί φίλοι της ανακύκλωσης συμμετέχοντας στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, παρακολούθησαν μουσικό-θεατρικό δρώμενο με θέμα το περιβάλλον, ζωγράφισαν και δημιούργησαν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, επισκέφτηκαν σχετική έκθεση μαθητών, έπαιξαν παιχνίδια και παρακολούθησαν ταχυδακτυλουργικά με επαγγελματία διασκεδαστή.

Η «Γιορτή Ανακύκλωσης 2010» ήταν αφιερωμένη στην προσπάθεια που πρόσφατα ξεκίνησε ο Δήμος Κοζάνης να ενσωματώσει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζει (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, ελαστικά αυτοκινήτων, χρησιμοποιούμενα ορυκτέλαια, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κοινές μπαταρίες και μπαταρίες αυτοκινήτων) ένα ακόμα υλικό, την πλαστική φιάλη.

Η νέα αυτή προσπάθεια του δήμου ξεκίνησε πιλοτικά εδώ και δυο μήνες μέσα από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρο το δίκτυο ανακύκλωσης του Δήμου όπως συνέβη και με τα υπόλοιπα υλικά.