Επιστροφή

Νέα μέτρα του Δήμου Κοζάνης για ελάχιστη προσέλευση στις υπηρεσίες και εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων

 
Ο Δήμος Κοζάνης έχοντας ως στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και μοναδικό γνώμονα την προστασία των δημοτών, καλεί όλους του πολίτες να μειώσουν στο ελάχιστο την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του. 
Σε συνέχεια των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού και τη διευκόλυνση εξυπηρέτησης των πολιτών, ο Δήμος Κοζάνης προβαίνει στις παρακάτω ενέργειες:
 
1. Δημιουργείται γραμμή εξυπηρέτησης ΑμεΑ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των  ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, Τα άτομα με αναπηρία που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξυπηρέτησή τους θα απευθύνονται στον πρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Μίγγο Μιχαήλ στα τηλέφωνα 6944258223 και 2461031350. Ο πρόεδρος του συλλόγου στη συνέχεια θα ενημερώνει την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου  Κοζάνης. 
2. Τα άτομα της 3ης ηλικίας αλλά και άτομα που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν μόνα βασικές τους ανάγκες (πχ πρόσβαση σε φάρμακα κ.α.), μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης στο τηλ. 2461029497(εσωτερικό 4) κατά τις ώρες 08:00-14:30μμ. 
3. Σε συνεργασία με το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και επειδή δεν υπάρχει η επιθυμητή προσέλευση αιμοδοτών στους χώρους του νοσοκομείου, από αύριο Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 θα λειτουργήσει επικουρικά Μονάδα αιμοληψίας με την ευθύνη της Μονάδας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, στο χώρο του ΚΗΦΗ (οδός Πλακοπίτη, στο ισόγειο των 40 Μαρτύρων).
4. Για την αποφυγή συνωστισμού και ταλαιπωρίας, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης τηλεφωνικά στο 2461028120 για θέματα που αφορούν χορήγηση κοινωνικών, προνοιακών και αναπηρικών επιδομάτων.