Επιστροφή

Πρωτοβουλία με στόχο την προσέλκυση φοιτητών και σπουδαστών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κοζάνης,αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα και μέχρι την λήξη προθεσμίας των μηχανογραφικών, ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τις διοικήσεις του ΑΕΙ και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ


Πρωτοβουλία με στόχο την προσέλκυση φοιτητών και σπουδαστών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κοζάνης, με σκοπό την ενδυνάμωσή τους, αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα και μέχρι την λήξη προθεσμίας των μηχανογραφικών, ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τις διοικήσεις του ΑΕΙ και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Μετά από πρόταση του Δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα και την συνάντησή του με τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν οι προσπάθειες ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και η σύνταξη ενημερωτικού οδηγού για τις σχολές που λειτουργούν στο ΑΕΙ και το ΤΕΙ της Δυτικής Μακεδονίας.

Το πλήγμα που έχουν δεχτεί κατά κύριο λόγο οι σχολές του ΤΕΙ μετά τη θέσπιση της βάσης του 10, δημιούργησε προβλήματα τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στην γενικότερη εικόνα της πόλης της Κοζάνης με αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Το επιχείρημα των ανταγωνιστικών Ιδρυμάτων και της αναβάθμισης της ποιότητας παρεχόμενων σπουδών, με το οποίο η τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποφάσισε την θέσπιση της βάσης του 10, δεν επετεύχθη αντιθέτως έφερε και αντίθετα αποτελέσματα. Μείωση ανθρώπινου και εκπαιδευτικού δυναμικού στα περιφερειακά ιδρύματα, κλείσιμο σχολών ήταν μερικές μόνο από τις πληγές που άφησε πίσω της η βάση του 10.

Ο Δήμος Κοζάνης, έχοντας πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις των περιφερειακών πόλεων το 2006, προβλέποντας από τότε το ντόμινο των αρνητικών επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες και τα Ιδρύματα, αναλαμβάνει τώρα την πρωτοβουλία προσέλκυσης φοιτητών και σπουδαστών που θα ενδυναμώσουν το ΤΕΙ και ΑΕΙ της περιοχής και θα δώσουν ξανά πνοή σε διάφορους τομείς της καθημερινής ζωής της Κοζάνης, με τη συμμετοχή τους σε αθλητικές, πολιτιστικές, εθελοντικές κ.α. δραστηριότητες.