Επιστροφή

Στο νέο υπερσύγχρονο Κλειστό Στάδιο του Δήμου Κοζάνης στη Λευκόβρυση, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010 το 6ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Στο νέο υπερσύγχρονο Κλειστό Στάδιο του Δήμου Κοζάνης στη Λευκόβρυση, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010 το 6ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Στον πολιτιστικό αυτό θεσμό που ενώνει την Ποντιακή Νεολαία όλης της Ελλάδας, συμμετείχαν 1700 και πλέον χορευτές, μέλη των 386 σωματείων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Οι χορευτές νέοι και νέες των ποντιακών σωματείων παρουσίασαν χορούς από τις περιοχές :Τραπεζούντας –Ματσούκας , Αργυρούπολης , Καρς Καυκάσου , Μεταλλείων Λευκού Όρους και Πάφρας.

Το φετινό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Κοζάνης ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Μαθητή-Αθλητή και Εθνομάρτυρα Συμεών Ανανιάδη, ο οποίος απαγχονίστηκε το 1921 από άδικη απόφαση του παράνομου κεμαλικού δικαστηρίου στην Αμάσεια του Πόντου μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άπορους προκρίτους του Ποντιακού Ελληνισμού με την κατηγορία , ότι η αθλητική του περιβολή στο Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ της Μερτζιφούντας όπου φοίτησε , θύμιζε την Ελληνική σημαία.

O Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργο Παρχαρίδη, επεσήμανε ότι «ο Δήμος Κοζάνης φορά ήδη τα γιορτινά του και αγκαλιάζει αυτό το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός. Αυτή τη μεγάλη γιορτή, που η συγκινητική συμμετοχή της Νέας γενιάς μόνο αισιόδοξα μηνύματα μπορεί να στείλει για το αύριο και να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τον Τόπο και την Πατρίδα μας. Διαχρονικά στηρίζουμε έμπρακτα όλες τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που συμβάλλουν στην τόνωση της μνήμης , των αξιών του πολιτισμού και της παράδοσης του Ποντιακού Ελληνισμού. Καθήκον και υποχρέωσή μας λοιπόν, να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στη διοργάνωση του 6ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.»