Επιστροφή

Στους χώρους της Δημοτικής Χαρτοθήκης, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Μαρτίου, το χαρτογραφικό λεύκωμα του πρέσβη ε.τ. Χρήστου Ζαχαράκι «"Νήσου Κρήτης Θέσις"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΧΑΡΑΚΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΘΗΚΗ

        Στους χώρους της Δημοτικής Χαρτοθήκης, στο Αρχοντικό Λασσάνη, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Μαρτίου,  το χαρτογραφικό λεύκωμα του πρέσβη ε.τ. Χρήστου Ζαχαράκι «"Νήσου Κρήτης Θέσις", τέσσερις αιώνες έντυπης χαρτογραφίας της Κρήτης, 1477-1800», στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της έκθεσης χαρτών «Η Κρήτη ταξιδεύει με χάρτες στη Δυτική Μακεδονία», που διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης από τις 17 Ιανουαρίου.
Ο κ. Ζαχαράκις αφού ευχαρίστησε το Δήμο Κοζάνης και το Δήμαρχο, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη στην πόλη της Κοζάνης και για τη δυνατότητα που του δόθηκε, όντας Κρητικός, να μιλήσει για τη χαρτογράφηση το νησιού του. Ο πρέσβης στο πλαίσιο της επίσκεψής του ξεναγήθηκε στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη για να ενημερωθεί για το έργο και τις προοπτικές της, και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον πλούτο του περιεχομένου της και το σχέδιο του νέου κτιρίου της.
Ο Δήμαρχος, Λάζαρος Μαλούτας, αφού εξέφρασε την χαρά και την τιμή για την παρουσία του πρέσβη στη Δημοτική Χαρτοθήκη, διατύπωσε και την πεποίθησή του, ότι ο κ. Ζαχαράκις θα γίνει φίλος της Κοζάνης, της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης και φυσικά της Δημοτικής Χαρτοθήκης.
Η επίσκεψη και η ομιλία του διακεκριμένου διπλωμάτη οργανώθηκε με την συνεργασία του Δήμου Κοζάνης, της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Συλλόγου Κρητών Κοζάνης και των εκδόσεων «Μικρός Ναυτίλος» Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο του Προγράμματος του Δήμου και της Βιβλιοθήκης «Οργάνωση και Ανάδειξη της Δημοτικής Χαρτοθήκης Κοζάνης, 2008-2010» που συντονίζει η ερευνητική ομάδα του Α.Π.Θ. με υπεύθυνο τον καθηγητή Ευάγ. Λιβιεράτο.