Επιστροφή

Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Δήμαρχο Κοζάνης

Το Δήμο Κοζάνης επισκέφθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δυτική Μακεδονία, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, το πρωί του Σαββάτου 7 Μαΐου 2011, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Βουλευτής του νομού Κοζάνης Γιάννης Βλατής, οι Αντιδήμαρχοι Κοζάνης, καθώς και μεγάλος αριθμός αιρετών του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.  
Ο Δήμαρχος Κοζάνης έθεσε στον Υπουργό ζητήματα, όπως η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των κτηνοτροφικών μονάδων, η παροχή δυνατότητας στους κτηνοτρόφους να μεταποιούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα τους με λιγότερο σύνθετες διαδικασίες καθώς και η δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου.
 Επίσης ο κ Μαλούτας έθεσε επί τάπητος το ζήτημα των 150.000 στρεμμάτων που έχουν προκύψει από την λιγνιτική εκμετάλλευση της ΔΕΗ, καθώς και το ζήτημα της μη μετάταξης του αναγκαίου προσωπικού για την εφαρμογή των αρμοδιοτήτων αγροτικής ανάπτυξης, οι οποίες έχουν μεταβιβαστεί στον δήμο έπειτα από την διοικητική μεταρρύθμιση. Ο Δήμαρχος επεσήμανε με έμφαση τη σημασία του ζητήματος, δεδομένου ότι από 01-01-2013 πολύ περισσότερες αρμοδιότητες μεταφέρον ται στον δήμο.