Επιστροφή

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου στις 11:30, φιλοξενείται στο Δημαρχείο Κοζάνης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Χαρτογραφικής Επιστημονικής Εταιρείας Ελλάδας (ΧΕΕΕ), το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνεδρίαση για το 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
 
 
    Την Παρασκευή 19 Μαρτίου στις 11:30, φιλοξενείται στο Δημαρχείο Κοζάνης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Χαρτογραφικής Επιστημονικής Εταιρείας Ελλάδας (ΧΕΕΕ), το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνεδρίαση για το 2010 υπό την προεδρία του καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Λύσανδρου Τσούλου.
 
Ανάμεσα στα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα συζητηθούν κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΧΕΕΕ στην Κοζάνη, είναι τα οργανωτικά και επιστημονικά ζητήματα του 11 ου Εθνικού Συνεδρίου Χαρτογραφίας που διεξάγεται τον Δεκέμβριο του 2010 στο Ναύπλιο και το Άργος με τίτλο «Η χαρτογραφία του ελληνικού κράτους», καθώς και η ενημέρωση του Δ.Σ. για τις δραστηριότητες και τις προοπτικές της Δημοτικής Χαρτοθήκης Κοζάνης, με επίσκεψη στο Αρχοντικό Λασσάνη.
 
Η Χαρτογραφική Επιστημονική Εταιρεία Ελλάδαςιδρύθηκε το 1994 με σκοπό τη συμβολή στην ανάπτυξη και διάδοση της επιστημονικής χαρτογραφίας στη χώρα. Οργανώνει τα Εθνικά Συνέδρια Χαρτογραφίας, δέκα μέχρι τώρα, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Καλαμαριά, Βόλος, Καλαμάτα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μυτιλήνη, Χανιά, Ιωάννινα) και είναι τακτικό και ενεργό μέλος της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης (International Cartographic Association, ICA), στην οποία δραστηριοποιούνται μέλη της, ενώ υποστηρίζει και την ελληνική προεδρία (2005-2011) της Επιτροπής της ICA για τις «Ψηφιακές τεχνολογίες στην χαρτογραφική κληρονομιά».
 
Η ΧΕΕΕ έχει υποστηρίξει μέχρι τώρα εκθέσεις της Δημοτικής Χαρτοθήκης Κοζάνης στο Αρχοντικό Λασσάνη, όπως την έκθεση των εγκαινίων της «Η Κοζάνη στον Κόσμο των Χαρτών» τον Οκτώβριο του 2008, την έκθεση παιδικών χαρτών από την ελληνική συμμετοχή στους αντίστοιχους διαγωνισμούς της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης, με τίτλο «Οι χάρτες στα όνειρα των παιδιών», 2-12 Απριλίου 2009 και την τελευταία έκθεση της Δημοτικής Χαρτοθήκης Κοζάνης με τίτλο «Η Κρήτη ταξιδεύει με χάρτες στη Δυτική Μακεδονία», 17 Ιανουαρίου-14 Μαρτίου 2010.